28. května 2007 • 00:00

Čech bere Wales jako vrchol sezony

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako čerstvý vítěz prestižního Anglického poháru dorazil do Čech fotbalový brankář Petr Čech. Sobotní kvalifikační zápas národního týmu ve Walesu by podle něj mohl nejlepším vyvrcholením končící sezony.



Jako čerstvý vítěz prestižního Anglického poháru dorazil do Čech fotbalový brankář Petr Čech. Oporu londýnské Chelsea čeká po týdenním odpočinku sobotní kvalifikační zápas národního týmu ve Walesu a pětadvacetiletý brankář doufá, že bude nejlepším vyvrcholením právě končící sezony. Zároveň je zvědavý, jak se na týmu projeví změny, kterými vedení zareagovalo na noční aféru v hotelu Praha z minulého kvalifikačního bloku. Minulý víkend se Čech rozloučil se spoluhráči z Chelsea a následný volný týden využil především k odpočinku. Do Čech pak dorazil v neděli, kdy navštívil rodiče v Plzni. "Přes týden jsem se byl proběhnout a pak v posilovně. Jen jsem se lehce udržoval. Odpočinek byl důležitý, za ten týden jsem načerpal energie dost," řekl na dnešní tiskové konferenci Čech. Přestože prý už cítí únavu, která na něj doléhá po složitém návratu po zranění hlavy, přikládá zápasu ve Walesu velkou důležitost. "Jsme na postupové pozici, Irové sice mají o zápas víc, ale dotáhli se na nás, takže nesmíme zaváhat. Výhra ve Walesu by byla i z psychického hlediska velmi důležitá. Věřím, že zápas s Walesem bude to nejlepší zakončení sezony a my získáme tři body," přál si český brankář. Sám je prý zvědavý, jak na mužstvo zapůsobí výměna hotelu Praha, kde byli hráči ubytováni do noční aféry s porušením životosprávy, za areál v jabloneckých Břízkách. "Já ale myslím, že co se týče hotelu, kde zůstaneme dva dny, to není až tak důležité. Navíc Břízky známe, protože tam zůstáváme, když hrajeme v Liberci nebo Jablonci," uvažoval český brankář. O hledání nového azylu ho prý telefonicky informoval i trenér Karel Brückner. "Bavili jsme se ale hlavně o tom, co se týká srazu. O aféře samotné jsme už nemluvili," prohlásil Čech. O ní prý padlo už dost slov během minulého reprezentačního srazu, klíčoví hráči navíc po zápase s Kyprem absolvovali schůzku s Brücknerem. "Když jsme se vrátili z Liberce do Prahy, sedli jsme si s trenérem. Každý si řekl své; chtěl vědět náš názor, jestli má rezignovat," přiblížil dění po nevydařeném utkání s Kyprem. "Rozhodnutí bylo jen na něm a na svazu a všichni jsme rádi, že zůstává. Ty výsledky za pět let dokazují, že tým má kvalitu. A pokud postoupíme na mistrovství Evropy, dokážeme, že to nejsou jen slova," dodal Čech.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud