28. května 2007 • 00:00

Uličný se stal trenérem Brna

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký návrat po jedenácti letech hlásí fotbalový kouč Petr Uličný. Od příští sezóny povede brněnské fotbalisty. Vystřídá tak Josefa Mazuru, jemuž skončila smlouva.



Novým trenérem prvoligových fotbalistů 1. FC Brno bude v příští sezoně Petr Uličný, který vystřídá Josefa Mazuru, jemuž skončila smlouva a vedení klubu ji neobnovilo. Mazura vedl tým naposledy v dnešním utkání závěrečného 30. kola v Příbrami. Uličný se vrací do Brna po jedenácti letech s cílem vrátit klubu někdejší slávu a probojovat se s ním do evropských pohárů. Ještě ve středu povede Ružomberok v posledním utkání slovenské ligy v Žilině a v pátek má v Brně podepsat roční smlouvu s opcí. "Rozhodovali jsme se velice těžce, neboť trenér Josef Mazura odvedl v Brně velký kus práce. Navíc si nesmírně ceníme i jeho charakteru a nabídli jsme mu další spolupráci v klubu. Rozhodnout by se měl v průběhu dvou týdnů," řekl majitel brněnského klubu Roman Pros. "Od trenéra Uličného si slibujeme, že pod jeho vedením tým udělá důležitý krůček, abychom se dostali evropských pohárových soutěží," dodal. Charizmatický trenér se na práci v novém působišti těší. "Právě v Brně jsem zažil nejlepší léta ve své fotbalové práci. Na ligové zápasy v Brně chodilo hodně diváků a byl bych rád, kdyby se toto období vrátilo," uvedl Uličný, jenž poznal atmosféru evropských pohárů s Olomoucí. V české lize vedl naposledy Zlín, kde skončil po necelém půl roce loni v listopadu. "Motivuje mě touha udělat s Brnem podobné výsledky v pohárových soutěžích," dodal Uličný, jenž ze současného kádru trénoval v Brně pouze Patrika Siegla, v Plzni Švejnohu a ve Viktorii Žižkov útočníka Zelenku. Uličný zatím neoznámil jméno svého asistenta. "Mám připraveno jedno jméno, ale nejdříve chci tuto choulostivou otázku v pátek projednat s vedením brněnského klubu. Roli asistenta považuji za velmi důležitou," prohlásil Uličný.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud