29. května 2007 • 00:00

Lavička v Liberci skončil

Autor: ČTK
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Ještě loni slavil Vítězstlav Lavička v Liberci překvapivý titul, nyní je však bez angažmá. Svoje půsební ve Slovanu dnes ukončil a na další severočeské angažmá se údajně těší Zdeněk Ščasný.



Fotbalový kouč Vítězslav Lavička se rozhodl rezignovat k 31. květnu na post trenéra Liberce. Hráčům to oznámil dnes na dopoledním posledním setkání po sezoně, která Slovanu nevyšla a jako obhájce ligového titulu skončil čtvrtý. O trenérově odchodu informoval mluvčí klubu Lukáš Váňa. "O jeho nástupci se bude teprve rozhodovat," řekl Váňa. Podle zákulisních informací je hlavním kandidátem na uvolněný post Zdeněk Ščasný, který podle všeho dnes odpoledne odstoupí z funkce v Mostu. O Lavičkově odchodu se spekulovalo od zimní přestávky, přestože značně oslabený tým hrál až do posledního ligového kola o titul. V klubu ale Lavička neměl lehkou pozici. Náročný majitel Ludvík Karl před něj stavěl nejvyšší cíle a není vyloučeno, že i kdyby je dokázal splnit, tak by musel Liberec opustit. Titul ale Liberečtí neobhájili a dnes se strhla v klubu bouře. Před hráče prý nepředstoupil pouze Lavička, ale i Karl a měl k hráčům hodně důrazný proslov. Poté už mohl začít hledat nového kouče, protože Lavička končí. Dá se očekávat, že odchod oblíbeného trenéra přijmou s nevolí fanoušci libereckého klubu, kteří to dávali najevo už během pondělního duelu v Mladé Boleslavi. Lavičkovým nástupcem by mohl být Ščasný, který chce skončit v Mostu. "Žádná konkrétní jednání s Libercem nevedu, nejdříve si musím dořešit své závazky v Mostu. A i kdybych odsud odešel, rozhodně není hlavním důvodem jiné angažmá," řekl ČTK mostecký trenér v pondělí pozdě večer. Ani Lavička asi nebude dlouho bez práce, protože po něm touží hned několik klubů. Je mezi nimi údajně Mladá Boleslav, kterou opustil Dušan Uhrin, ale největší zájem má Jablonec, hlavní konkurent Liberce. Tam by mohl Lavička působit po boku společně s Jozefem Weberem, který se po skončení hráčské kariéry vydává na trenérskou dráhu. Žádný z klubů ale zatím své plány s obsazením trenérského postu oficiálně neoznámil. Lavička působil v Liberci od roku 2003. Nejprve ve dvojici se Stanislavem Grigou, od roku 2004 jako hlavní trenér vedl tým do 104 ligových utkání, z nichž Liberečtí 51 vyhráli a jen 17 zápasů prohráli. Nejvyšší porážku zaznamenal Slovan v pondělí, kdy prohrál 0:4 v Mladé Boleslavi a ztratil šanci na podzimní účast v pohárové Evropě. Tam se může ještě probojovat přes letní Pohár Intertoto.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud