29. května 2007 • 00:00

Pecka byl před srazem nervózní

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostrou premiéru v českém národním týmu si prožije čerstvý král střelců první fotbalové ligy Luboš Pecka. Díky jeho jarní formě si ho vyhlédl Karel Brückner a nominoval ho hned na jeden z nejdůležitějších zápasů kvalifikace.



Ostrou premiéru v českém národním týmu si prožije čerstvý král střelců první fotbalové ligy Luboš Pecka. Díky jeho jarní formě si ho vyhlédl reprezentační kouč Karel Brückner a nominoval ho hned na jeden z nejdůležitějších zápasů kvalifikace o postup na evropský šampionát v roce 2008. Mladoboleslavský kanonýr byl před svým premiérovým srazem nervózní, v sobotu ve Walesu bude vděčný za každou minutu na hřišti. Devětadvacetiletý útočník prožívá pohádkovou sezonu. Ještě před pár lety se odchovanec jihočeského Laziště marně pokoušel prosadit do nejvyšší soutěže v dresu Českých Budějovic, dlouhou dobu hrál i v Prachaticích a dařit se mu začalo teprve v sezoně 2004/05, kdy odešel do Mladé Boleslavi. V následujícím ročníku už nasázel do soupeřových sítí osm branek, letos svůj střelecký apetit dvojnásobně navýšil a získal korunu pro nejlepšího ligového střelce. Rapidní vzestup formy neušel pozornosti trenéra Karla Brücknera, který ho poprvé povolal do reprezentace. "Musím se přiznat, že než jsem přijel na sraz, byl jsem ráno nervózní. Nebylo to přehnané, ale přece jen jsem to pociťoval. Spadl jsem do toho rovnýma nohama," řekl dnes novinářům v jabloneckých Břízkách. Na polední sraz do pražského hotelu Crowne Plaza na Strahově, odkud se devatenáctka nominovaných přesunula na sever Čech, přijel Pecka s kolegou z Mladé Boleslavi Markem Matějovským. "Když jsme dorazili, sedělo tam už pár kluků. Přišli jsme, Mára mě představil a podali jsme si ruce," popsal své první minuty na reprezentačním srazu. Do party podle svých pocitů zapadl dobře, s některými hráči se navíc zná. "Na pokoji jsme ubytovaní s Márou Matějovským," sděloval novinářům, s kým bude trávit během srazu nejvíce času. Pozvánka ho mile překvapila, toho, že může reprezentovat, si velmi váží. "Je to pro mě ohromná čest být tady a zároveň také velká výzva. Nerad bych, aby to skončilo jednou pozvánkou, chtěl bych na srazy reprezentace jezdit pravidelně," zasnil se. V domácím duelu Češi Wales zdolali 2:1, ovšem Pecka očekává v odvetě úplně jiný obraz hry. "Budou hrát před jiným, před svým vlastním stadionem. Diváci je určitě poženou hodně dopředu, takže budou asi aktivnější než v Teplicích. To by nám na druhou stranu mohlo hrát do noty, jedeme tam vyhrát," prohlásil devětadvacetiletý kanonýr bojovně. Protože je v národním týmu úplným nováčkem, vstupuje do něj se skromnými cíly. "Na základní sestavu to určitě nevidím. Kdybych nastoupil aspoň na pár minut, byl bych hrozně šťastný. Ale když se to nepovede, nic se nestane," prohlásil. "Doufám, že mi střelecká forma vydrží i do zápasu s Walesem," přál si. Během srazu bude myslet i na svou manželku, s níž každým dnem očekávají narození druhého potomka. "Zatím stále nic," smál se na dotazy novinářů, zda už je podruhé otcem. "Mohlo by se to ještě pozdržet, než se vrátím. Ne vážně, budu rád, když se narodí. Hlavně, aby to bylo zdravé, až přijedu domů," dodal s úsměvem Pecka.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud