31. května 2007 • 00:00

Lvíčatům se příprava nezdařila

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týmu kouče Škorpila první ostrá příprava před ME nevyšla. Reprezentace do jednadvaceti let sice vedla nad druholigovým Hradcem Králové o dvě branky, ale druhý poločas vůbec nezvládla.



Českým fotbalovým reprezentantům do jednadvaceti let nevyšel první "ostrý" přípravný zápas před červnovým mistrovstvím Evropy v Nizozemsku. Svěřenci trenéra Ladislava Škorpila sice na hřišti druholigového Hradce Králové vedli díky trefám útočníka Michala Papadopulose už o dvě branky, ale domácí tým ještě do poločasu snížil a ve druhé půli dalšími třemi trefami otočil na konečných 4:2. Tým "lvíčat" přijel z nymburského soustředění do Hradce jen s jedenácti hráči do pole, zranění nepustila do hry kapitána Latku, obránce Kaufmana s Kadlecem, záložníky Koláře, Huška, Holka a Rajtorala a útočníky Blažka s Holendou. Přesto hostům patřil úvod zápasu. Aktivitou hýřila především útočná dvojice Kysela - Papadopulos. Jejich první akce v šesté minutě ještě gólem neskončila, ale vzápětí Kysela odcentroval z pravé strany a útočník Leverkusenu Papadopulos hlavičkou otevřel skóre. Kysela i dnes na malšovickém stadionu dokazoval, že si do reprezentace přinesl výbornou formu z Mladé Boleslavi, které čtyřmi brankami v posledních třech zápasech pomohl ke třetímu místu v lize. Dravý útočník pak obral o míč váhajícího brankáře Hradce Lindra a z úhlu mířil jen do boční sítě. Ve 25. minutě Kysela postupoval ze strany, ale znovu pálil vedle. V sólovém úniku selhal i Papadopulos, který s gólmanem přeloboval i branku. Bývalý ostravský útočník se ale druhé branky dočkal vzápětí, když se ve 33. minutě po centru Jirsáka blýskl druhou přesnou hlavičkou. Mladé reprezentanty ale jako by hladký vstup do utkání uspal. Hradec se první velké šance dočkal až deset minut před poločasem, ale "Votroci" hned udeřili. Dvořák kolmicí našel skulinou v hostující obraně Munstera a severoirský útočník přesnou střelou do šibenice překonal Kubáska, který po půlhodině vystřídal Zlámala. Jednadvacítka se ale z útlumu nedostala ani po poločase a prakticky se vůbec nedostala ke hře, která ji zdobila v úvodu poločasu. Oživení nepřineslo ani nasazení plzeňského útočníka Krbečka, debutanta v dresu "lvíčat". Hradec naopak mocně spěchal za vyrovnáním a reprezentaci po změně stran jasně přehrál. Několik závarů hosté ještě na poslední chvíli vyřešili, ale v 71. minutě nechali po levé straně hřiště rozběhnout Čecha a efektivní útočník Munster, který dřív působil i v pražské Slavii, se levačkou postaral o vyrovnání. To už v reprezentační brance stál deset minut třetí muž Švenger. Čáslavský gólman na dnešní půlhodinu v brance nebude vzpomínat v dobrém. Spoluhráči jej často stavili před neřešitelné úkoly, deset minut před koncem za záda stoperů vnikl Hašler a samostatný únik se štěstím přetavil v hradeckou vítěznou branku. Dokonalý obrat a debakl jednadvacítky ještě v poslední minutě završil Černý. Syn bývalého hradeckého kanonýra z penalty potrestal faul Kopice na jednoho z útočníků.


Hradec Králové - Česká republika "21" 4:2 (1:0) Branky: 35. a 71. Munster, 81. Hašler, 90. Černý - 7. a 31. Papadopulos. Rozhodčí: Douda - Hojsík, Jiřík. Diváci: 901. Sestava ČR "21": Zlámal (31. Kubásek, 63. Švenger) - Kladrubský, Hubník, Kopic, Klein - Fillo, Švec (46. Krbeček), Jirsák, Pudil - Papadopulos, Kysela. Trenér: Škorpil.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud