2. června 2007 • 00:00

Podle Brücknera význam remízy zhodnotí až kvalifikační závěr

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Význam dnešní bezbrankové remízy českých fotbalistů v Cardiffu zhodnotí podle jejich trenéra Karla Brücknera až závěr kvalifikace mistrovství Evropy.



Význam dnešní bezbrankové remízy českých fotbalistů v Cardiffu zhodnotí podle jejich trenéra Karla Brücknera až závěr kvalifikace mistrovství Evropy. V utkání proti Walesu byl spokojen s defenzivní prací, naopak ofenziva podle jeho hodnocení zaostala hodně za očekáváním a velmi ho zklamala. Brückner během utkání působil nebývale klidně a i po něm na tiskové konferenci nedal najevo, že by ho zápas vysloveně zklamal. "Nejsem s výsledkem nespokojen a jak bude důležitý, to se dozvíme až mnohem později," prohlásil kouč, podle kterého se potvrdily v zápase problémy, které předpokládal a na něž upozorňoval. "V defenzivě jsme odvedli slušnou práci, ale zklamala mě ofenzivní část. Hráli jsme hodně kostrbatě, špatná byla i koncovka," mínil Brückner. Už před cestou do Walesu předpokládal, že zde jeho tým může mít problémy, a jeho odhady se naplnily. "Bylo až příliš vidět, že někteří hráči mají po sezoně, v závěru už nám zjevně chyběly síly, abychom mohli ještě zápas zvrátit na svou stranu," dodal s tím, že jeho svěřenci dohrávali poslední zápas sezony na pokraji vyčerpání. V defenzivě byl spokojený nejen s obránci, ale také například se záložníkem Tomášem Sivokem, který měl zastoupit zraněného Tomáše Galáska. "Byl hozen do vody jako neplavec, ale myslím, že to poměrně zvládl. Byly v jeho hře sice i nedostatky, ale je vidět, že se po zranění už zvedá," pochvaloval si Brückner jeden z mála pozitivních závěrů, které dnešní duel přinesl. Neodsuzoval ani Baroše, kterého stáhl po poločase na lavičku. "Nechci se s jeho hodnocením unáhlovat, nějaký čas nehrál. Ale jeho náhradník si počínal lépe, to bylo přece vidět," pochválil Marka Kuliče, který ale ke škodě své i týmu zklamal v koncovce.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud