Stanislav Hrabě
30. května 2013 • 18:17

Dvě penalty chytil, jednu proměnil! Pohár Josefa Masopusta vyhrál Příbrami brankář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomu se říká brankář! V penaltovém rozstřelu dva pokusy soupeře lapil (na jeden si sáhl), rozhodující pátou chladnokrevně proměnil. Brankář příbramského mužstva Cyril Kukla měl hlavní podíl, že druhý ročník fotbalového Poháru Josefa Masopusta středních škol vyhrál jeho tým.



Finálový zápas skončil nerozhodně 1:1. „Měl jsem podíl na obdrženém gólu,“ přiznal hrdina následujících minut příbramský brankář Cyril Kukla. Vyrovnat se podařilo krátce před koncem. „Pořád jsme věřili, že se to podaří,“ neskládal zbraně kapitán Karel Soldát.

ISŠ HPOS Příbram má nejlepší mladé fotbalisty v Česku ISŠ HPOS Příbram má nejlepší mladé fotbalisty v ČeskuFoto Taťána Sojková

Prodloužení rozuzlení nepřineslo, přišly střely ze značky pokutového kopu. A okamžiky příbramského brankáře. „Moc jsem si nevěřil,“ přiznal Kukla. „Ale když jsem viděl, že soupeři mají strach a jsou nervózní, sebedůvěra mi stoupla,“ netajil.

Dvakrát byl úspěšný, rozhodující úder vyslal do branky protivníka sám. „Nechtělo se mi jít střílet,“ nepopíral. „Ale ostatní se báli, tak jsem šel.“

Pro vítězný tým sezona ještě nekončí. Ve čtvrtek 6. června se znovu na Julisce střetne s vítězem italské části. „Dva dny volna kluci nedostanou,“ rozporoval ligovou zvyklost trenér Zdeněk Staroba.

„Zítra sedm hráčů čeká trénink na Marile, hrají za dorost či juniorku,“ prozradil. „Zápas proti Italům, to bude paráda,“ neskrýval potěšení.

Nejlepší hráč turnaje: Kamil Střalka (Frýdek-Místek)

Nejlepší brankář: Filip Hňup (Praha)

Nejlepší střelec: Tomáš Mlýnka (Chrudim) – 3 góly

Konečné pořadí:
1. ISŠ HPOS Příbram, 
2. SOŠ SZ Učňovská Jarov-Praha,
3. SOŠ Bohemia Chrudim,
4. SPŠ, OA a Jazyková škola Frýdek-Místek,
5. SPŠ Vlašim,
6. SŠ Technická a ekonomická Brno.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud