11. července 2013 • 18:17

A co děti, mají si kde hrát? Ne! Český soud jim fotbal zakázal!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Děti při zápasech moc hulákaly, a tak jim fotbalové hřiště zavřeli! Ne, to není vtip. Taková je realita na Karlovarsku. Celý příběh je zralý pro psychiatra, neboť do sporu mezi fotbalovým klubem TJ KSNP Karlovy Vary – Sedlec a dvěma rodinami vstoupil soud, který zakázal hrát dětem fotbal. FAČR jim vyjádřila podporu.



O co přesně jde? Klub vybudoval pro malé žáčky minihřiště s umělou plochou, aby nebyli limitováni a mohli vyrazit na hrací plochu bez ohledu na to, zda zrovna hraje první tým či dorost na hlavním hřišti.

Jenže nastal problém v tom, že dvě rodiny, které žijí vedle onoho minihřiště, si začaly stěžovat na hluk. Na křik malých kluků, když třeba vstřelili gól. Anebo na fanoušky, kteří fandili…

Stížnosti se táhly tři roky, dokud si obě rodiny nenajaly advokáta z Prahy, s nímž uspěly u Okresního soudu v Karlových Varech. Ten se usnesl na předběžném opatření a zakázal dětem, kterých je asi 100, hrát fotbal na malém hřišti… Následné žaloby se mohou táhnout měsíce, možná i roky.

Fotbalové prostředí si klepe na čelo. „Výkonný výbor FAČR vyjádřil klubu podporu, a to i právní,“ řekl mluvčí asociace Jaroslav Kolář.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud