21. srpna 2013 • 17:45

Pelta loví miliony. Fotbalová asociace chce žalovat Českou spořitelnu

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová asociace přišla o sponzorské miliony, s čímž se nehodlá smířit. Poté, co skončila spolupráce s Českou spořitelnou, je fotbal bez jednoho z významných partnerů. Obě strany nyní nemohou najít dohodu, kolik má bankovní institut doplatit fotbalistům za dobu, kdy ještě platila sponzorská smlouva. Informaci jako první přinesl úterní deník Insider, zprávu publikoval také server Aktuálně.cz.



FAČR údajně požaduje doplacení patnácti milionů korun, Česká spořitelna je ochotná přiznat fotbalistům částku okolo jedoho milionu. Obě strany jednají o vyrovnání závazků zhruba půl roku, ale zatím se nedokázaly dohodnout. Proto se nyní podle informací deníku Insider hodlá asociace obrátit na soud.

"Právní kancelář zastupující fotbalový svaz nás informovala o tom, že se kvůli nedoplacenému sponzoringu chystá soudní žaloba," přiznal serveru aktuálně cz. bankéř, který má o problému detailní informace.

Česká spořitelna fungovala jako oficiální partner reprezentace od roku 2009, ročně fotbalové asociaci posílala částku okolo dvaceti milionů kornu. Spolupráci bankovní instituce náhle ukončila na konci roku 2012. Je možné, že odchod významného sponzora také souvisel s aférami, které od minulého roku sužují český fotbal.

Spořitelna nechce spor s fotbalovým vedením blíže komentovat. Její mluvčí pouze přiznala, že s FAČR o ukončení sponzoringu jedná.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud