13. října 2013 • 20:09

Memoriál Lukáše Přibyla přinesl divokou remízu a 150 tisíc na charitu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý ročník Memoriálu Lukáše Přibyla dnes v Praze zpestřil exhibiční fotbalový zápas mezi týmem osobností Real Top Praha a starou gardou Bohemians 1905, který přinesl divokou remízu 9:9. Akce ve vršovickém Ďolíčku vynesla podle organizátora Alexandra Smity 150 tisíc korun, které jsou určené pro charitativní účely.



Peníze se rozdělí do nadace podporující léčbu dětí s cystickou fibrózou a část obnosu poputuje ke dvěma postiženým dívkám.

Memoriál přilákala na stadion Bohemians 1905, kde Přibyl před svým loňským náhlým úmrtím pracoval jako ředitel klubu, řadu osobností z fotbalové i kulturní scény. Dres Real Topu Praha navlékli třeba nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller, trenéři Ivan Hašek s Pavlem Hoftychem, herci David Suchařípa s Ivanem Trojanem, zpěváci David Střihavka s Vojtou Dykem a sportovní komentátoři Robert Záruba s Jaromírem Bosákem. Dyk se blýskl dvěma góly stejně jako Koller.

Za Bohemians nastoupili dřívější hvězdy Antonín Panenka s Karolem Dobiašem či Marek Nikl. Panenka zaujal nečekaně rozehranou penaltou, kdy místo střely přihrál Dobiašovi a ten lehce skóroval do odkryté branky. Velká přestřelka nakonec vítěze neměla.

Reprezentační legenda Koller dnes góly střílí už jen v přátelácích
Reprezentační legenda Koller dnes góly střílí už jen v přátelácích

Už před memoriálem finančně přispěli fotbalisté pražské Sparty, kteří mezi sebou vybrali 75 tisíc korun. Částkou 40 tisíc korun přispěla městská část Praha 10. V minulém roce se při prvním ročníku memoriálu vybralo 300 tisíc korun, které připadly Přibylově manželce Zoře a dceři Beatě.

Přibyl zemřel loni v lednu kvůli vrozené srdeční vadě. Začínal jako reportér ve sportovní redakci České televize, poté se stal mluvčím Sparty a pak přešel do Bohemians 1905, kde vykonával funkci klubového ředitele. V prosinci 2011 se dohodl na návratu do Sparty, jako místopředseda klubu však pracoval jen několik týdnů do svého nečekaného skonu ve 33 letech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud