18. prosince 2013 • 18:35

Hodúr ve fotbale končí! Automaty, sázky a teď trest na 14 let

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se provalila velká sázkařská aféra, ve které figuroval jako jedna z hlavních osob, ještě stále sám trénoval a věřil v návrat. Po úterním rozhodnutí disciplinární komise pro Ivana Hodúra naděje padla. Za účast ve skandálu vyfasoval v úterý od disciplinární komise zákaz činnosti na 14 let.



Kariéru plánoval Ivan Hodúr ukončit později než ve 34 letech, které oslavil v říjnu. Za to, že se zapletl se sázkařskými gangy, má nyní stopku do 48 let – tedy jinými slovy jeho kariéra končí.

V Česku si přitom tvořivý záložník udělal dobré jméno především při působení v Liberci, oblékal také dres Mladé Boleslavi. A podával tak dobré výkony, že si dokonce dvanáctkrát zahrál za slovenskou reprezentaci.

Když však Liberec před šesti lety opustil, začala jeho kariéra nabírat rychle sestupný směr. Vystřídal hned šest klubů – mezi nimi také Ružomberok, Nitru, polský Lubin, až letos dorazil z Trnavy do Dunajské Stredy.

Už právě v Trnavě měl pověst hráče, který kvůli svým finančním problémům neumí zvládat vášeň pro hrací automaty. Hodúr přiznával, že situaci neměl v minulosti úplně pod kontrolou. „Když mají dluhy, přemýšlejí, jak se z toho dostat. A vydělat si poctivou prací je často poslední možnost,“ řekl k Hodúrově případu pro Plus Jeden Deň psycholog Ondrej Kolesár.

„Byl jsem mladý, začal vydělávat poměrně velké peníze a nevážil si jich. Propadl jsem gamblerství a najednou se nedalo z toho začarovaného kruhu dostat. Před očima jsem měl jen barva a čísla,“ přiznal pro slovenský deník Šport.

Jenže shánět peníze začal zřejmě i jiným způsobem. Vyšetřovatelé zkoumají nejen jeho zápasy za jeho poslední klub, ale i podezření, že v Nitře inkasoval 5000 eur (137 tisíc korun) pro sebe a svého spoluhráče Róberta Raka za ovlivnění přípravného zápasu s Bohemians 1905.

Sám Hodúr brzy poznal, že jde do tuhého, když mu zaklepali na dveře policisté.. „Přišli v šest ráno. Chovali se slušně. Ale byl to divný a nepříjemný pocit. Jeden den trénuju a druhý jsem v místnosti se zamřížovaným oknem a okénkem ve dveřích mi podávají jídlo. Tady už končí žerty.“ A po výslechu se Hodúr přiznal. „Není dne, kdy bych nelitoval. Udělal jsem chybu a ponesu následky,“ soukal ze sebe v slzách.

Také fotbalová disciplinárka neměla s Hodúrem slitování. Čtrnáctiletý trest zákazu činnosti ve fotbale, který mu udělila v úterý, znamená v jeho případě doživotní distanc.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud