18. dubna 2014 • 04:35

Klid pro Čecha?! Courtois se má vrátit do Chelsea až za dva roky

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Chelsea je brankářskou jedničkou už téměř deset let. A éra brankáře Petra Čecha v londýnském klubu může pokračovat dál. Podle informací španělského listu Marca se o dva roky odkládá návrat jeho konkurenta Thibauta Courtoise, který z Chelsea hostuje v Atlétiku Madrid. Tam by měl belgický supertalent zůstat chytat i v dalších sezonách.



Bylo okolo toho hodně vzrušení. Po rozpačitém Čechově výkonu v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů proti Paris St. Germain se zdálo, že dny brankářského suveréna jsou na Stamford Bridge sečteny. Čechovi kritici začali volat po návratu Courtoise, který přesvědčil o svých výjimečných kvalitách v sestavě lídra španělské ligy.

Pak se ale začala Čechova pozice upevňovat. Pomohlo k tomu několik jeho velmi dobrých zákroků ve vítězné odvetě a pak také los semifinále. V něm Čechově Chelsea narazí právě na Atlético a přímá konfrontace zesílila debaty o Courtoisově budoucnosti. Bylo potřeba ji vyřešit.

Opora Atlétika ale do Chelsea zbytečně nespěchá. I kvůli tomu, že Courtois od kouče Josého Mourinha dosud nedostal jednoznačnou záruku, že by byl v nové sezoně jedničkou. Chelsea si na druhou stranu nechce nechat teprve jednadvacetiletého gólmana s velkou perspektivou utéct. Obě strany došly ke kompromisu.

Jaké se tedy rýsuje řešení? „Courtois a Chelsea už ústně dohodli podmínky nového kontraktu,“ informuje španělský list Marca. Prodloužená smlouva o tři roky by měla belgickému brankáři vypršet až v roce 2019 a do Chelsea by zamířil z Madridu až v roce 2016. To je také termín, kdy Čechovi vyprší jeho stávající kontrakt.

„Pokud tato varianta projde, Mourinho bude dál spoléhat na Čecha jako jedničku a dá Courtoisovi čas připravit se na stejnou roli, které se ujme, až mu bude 23 let,“ narýsovala Marca scénář výměny brankářů. Pro Čecha by to mohla být nejlepší zpráva za poslední dobu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud