1. června 2014 • 16:15

Slávistický SEN! Fotbalistky vyrvaly v derby Spartě výhru i titul

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letnou zalila slávistická radost. V sobotu večer tam sice křepčili příznivci Sparty, když slavili titul mužský tým po triumfu v Gambrinus lize. O pár hodin později se na vedlejším hřišti radovalo kolečko dívek a žen v červenobílých barvách. V předposledním kole ligy žen urvala Slavia na půdě Sparty v nastavení výhru 3:2 a za týden může slavit titul. Poražený tým se naopak topil v slzách, o mistrovský pohár s největší pravděpodobností přijde po devíti letech.



Když rozhodčí pískla naposledy do píšťalky, sparťanky zklamaně popadaly na kolena a ukrývaly slzy. Propásly totiž šanci na desátý titul v řadě. V duelu vedly po půli 2:0 a zdálo se, že se může chystat pohár. Jenže po pauze jim ho Slavia doslova vyrvala z rukou.

Fanoušci Sparty do rivala rýpali, přáli si, aby celek z Edenu inkasoval pět gólů. A když vytrvale fandící duo „sešívaných“ kotelnic zpívalo: „My jsme ten klub, který má zvuk!“ odpovídali jim sparťané posměškem, že současný zvuk, jaký Slavia má, snad opravdu nikomu závidět nejde.

Jenže po skončení duelu bylo všechno jinak. Rudý tábor se poroučel smutně ze stadionu, naopak dlouho odepisované slávistky byly v sedmém nebi. „Sešívaní, sešívaní, hej, hej,“ rozléhalo se areálem.

Hrdinkou chvíle byla Andrea Budošová, která vstřelila vítězný gól. „Každý gól je důležitý, ať ho dá kdokoliv. Hlavní je, že se vyhrálo. Titul je blízko, ale ještě nás čeká Slovácko. Dneska nám ale všechno sedlo skvěle,“ shrnula zápas slovenská fotbalistka.

Vítězné kolečko slávistek po triumfu v derby nad Spartou
Vítězné kolečko slávistek po triumfu v derby nad Spartou

To už Slavia nepustí

Radost Slavie kontrastovala se smutkem v domácím táboře. Kapitánka Sparty Petra Bertholdová seděla na trávníku a sledovala, jak kolem dovádí slávistky.

„Bolí nás to. Nikdy jsme nezažily, že bychom prohrály titul mistra. Teď se to bohužel asi stane,“ vykládala tichým hlasem.

Slávistka Veronika Pincová (vpravo) se raduje z gólu na 2:2 v derby se SpartouFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Chtěly jsme s holkama napodobit sparťany, ale nepovedlo se nám to. Zázraky se sice možná někdy dějí, ale teď se to nestane. Tohle si Slavia utéct nenechá,“ naznačila Bertholdová, že nepočítá s tím, že by Slavia, která vede v tabulce o dva body, prohrála v posledním kole se Slováckem.

Smutný byl i Vítězslav Lavička, trenér mužského týmu, jenž si nenechal prestižní duel v ženském podání ujít. „Je to škoda, že to holky nedotáhly, moc jsem jim přál titul,“ prohlásil.

Slávisté naopak byli v euforii. Trenér Anton Mišovec ji sice krotil s tím, že jeho družstvo musí udělat ještě jeden krůček. „Je to super pocit, tohle vítězství si musí pamatovat generace slávistek, které tu Spartu nedokázaly porazit a my jsme to dokázali,“ byl hrdý na svůj tým Mišovec.

„Za těch deset let čekání si to zasloužíme. Tohle byl pro nás zápas desetiletí, my jsme se na něj tak i nachystali a zvládli ho,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud