6. září 2014 • 21:45

Ostuda! Zápas Slavie s Hajdukem předčasně ukončili fanoušci

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla to být velká sláva, ale nakonec duel pražské Slavie proti Hajduku Split skončil ostudou. Duel v Edenu se totiž nedohrál. Fotbalisté pražské Slavie vedli 2:0, ale deset minut před koncem vtrhli fanoušci obou klubů na plochu a sudí zápas předčasně ukončil.



Slavia vedla v souboji s třetím týmem minulé sezony chorvatské ligy 2:0, když se o její branky postarali v prvním poločase Boudjemaa, druhou branku přidal Zmrhal.

Zápas se hrál v bouřlivé atmosféře. Už během duelu fandové chorvatského týmu zapalovali dýmovnice a odpalovali dělbuchy. Přibližně čtvrt hodiny před koncem utkání se dostali na hřiště fanoušci Hajduku. Ochránci pořádku se je sice snažili zastavit, proti obrovské mase ale neměli nárok.

VIDEO: Na začátku duelu Slavia - Hajduk si fanoušci užili s pyrotechnikou

Po nich vběhli na trávník i slávističtí příznivci. Oba tábory spřátelených klubů se okolo středového kruhu zdravily a společně skandovaly. Hráči vše nejprve sledovali přímo na trávníku, ale když počet lidí na hřišti neúmerně rostl, vydali se raději do kabin. "Fanoušci šli na plochu ze všech tribun, ty byly nakonec téměř prázdné," prozradil Sportu jeden z přímých účastníků zápasu.

Ochranka se následně snažila fandy umravnit a dostat je zpět na tribuny, což se po několika desítkách sekund povedlo. Na hřišti ale zůstalo velké množství různých předmětů, a tak se oba celky dohodly, že se zápas dohrávat nebude.

"První poločas byl delší, druhý poločas byl kratší, tak se to minutáží skoro sešlo. Kulisa utkání byla vynikající," snažil se zahrát do autu problém s fanoušky trenér Slavie Miroslav Beránek, kterého citoval server slavistickenoviny.cz.

Jeho protějšek Igor Tudor pak vše doplnil tím, že se zápas hrál ve výborné atmosféře a perfektním prostředí.

VIDEO: Fans obou táborů vtrhli na plochu a sudí duel předčasně ukončil

Pražská policie už před zápasem zadržela tři příznivce hostujícího týmu. ČTK to řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Na pořádek v ulicích Vršovic dohlížely stovky policistů.

Při přesunu fanoušků chorvatského týmu na stadion v Edenu byli dva zadrženi kvůli používání zábavní pyrotechniky ve vestibulu metra. "Jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví," uvedl mluvčí. Další zadržený podle policie narušoval veřejný pořádek.

Oba kluby pojí společná minulost a velmi přátelské vztahy, neboť Slavia v roce 1911 asistovala při založení Hajduku v pražské pivnici U Fleků. Šestinásobnému chorvatského mistrovi také pomáhala vybudovat klubové základy.

Přípravné fotbalové utkání:
Slavia Praha - Hajduk Split 2:0 (1:0) - předčasně ukončeno v 80. minutě
Branky: 45.+4 Boudjemaa, 63. Zmrhal.
Sestava Slavie: Rakovan - Dostál, Dobrotka Kodr, Fialka - Gecov (46. Bejbl), Hrubý (46. Zmrhal) - Prošek (46. Piták), Boudjemaa, Petr (70. Mysliveček) - Diop (46. Fotr). Trenér: Beránek.

V utkání nebyla nouze o zajímavé momenty
V utkání nebyla nouze o zajímavé momenty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud