6. září 2014 • 22:43

Fanoušci ukončili zápas Slavie. Kulisa byla vynikající, tvrdil Beránek

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla to být velká sláva, duel Slavie s Hajdukem Split ale skončil jinak, než bylo plánováno. Mezinárodní duel se nedohrál, protože na hrací plochu vtrhly chvíli před koncem stovky fanoušků obou týmů. I tak si trenéři po utkání libovali, jak dobrý duel celky odehrály. „První poločas byl delší, druhý byl kratší, tak se to minutáží skoro sešlo. Kulisa utkání byla vynikající,“ prohlásil podle serveru slavistickenoviny.cz kouč Miroslav Beránek.



Pravdu měl trenér Slavie v tom, že první poločas sudí záměrně protáhl na 50 minut, čímž se měl připomenout důvod konání zápasu. Před 50 lety totiž vznikl Odbor přátel Slavie, nejstarší fanouškovská organizace v Česku.

Fanoušci se nakonec vrátili do svých sektorů v hledišti, ale protože po sobě nechaly na hřišti velké množství různých předmětů, oba celky se dohodly, že zápas už dohrávat nebudou.

VIDEO: Podívejte se, jak fandové Slavie a Hajduku vtrhli na plochu

Beránek se však u chování fanoušků pozastavil jen krátce. Dál se věnoval pouze sportovní stránce utkání.

„Jsem rád, že jsme tento zápas mohli odehrát, v lize nám pomůže. Někteří hráči si řekli o základní sestavu,“ pochvaloval si po předčasně ukončeném duelu Beránek. Stav marodů jeho týmu se podle něj lepší. „Myslím, že kromě Bílka bychom měli kádr postupně doplňovat. Věřím, že proti Brnu budeme mít z čeho vybírat,“ dodal s výhledem na další ligové utkání, které čeká Slavii už v pátek.

I trenér Hajduku Igor Tudor nehledal v nedohraném duelu nějakou senzaci. „Byl to dnes dobrý zápas, v perfektním prostředí,“ poznamenal k utkání.

Pražská policie už před zápasem zadržela tři příznivce hostujícího týmu. ČTK to řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Na pořádek v ulicích Vršovic dohlížely stovky policistů.

Při přesunu fanoušků chorvatského týmu na stadion v Edenu byli dva zadrženi kvůli používání zábavní pyrotechniky ve vestibulu metra. "Jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví," uvedl mluvčí. Další zadržený podle policie narušoval veřejný pořádek.

Oba kluby pojí společná minulost a velmi přátelské vztahy, neboť Slavia v roce 1911 asistovala při založení Hajduku v pražské pivnici U Fleků. Šestinásobnému chorvatského mistrovi také pomáhala vybudovat klubové základy.

Fanoušci Slavie a Hajduku Split vtrhli v sobotu večer na trávník v Edenu a sudí raději předčasně ukončil zápas.
Fanoušci Slavie a Hajduku Split vtrhli v sobotu večer na trávník v Edenu a sudí raději předčasně ukončil zápas.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud