30. září 2014 • 15:59

TOP 10 trenérů s nejvyšším platem: Má víc Guardiola, nebo Mourinho?

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi nejlépe placenými trenéry světa se ocitl José Mourinho, Pep Guardiola i Luis van GaalMezi nejlépe placenými trenéry světa se ocitl José Mourinho, Pep Guardiola i Luis van GaalFOTO: Koláž iSport.cz

    Ve fotbalu se točí obří peníze a fanoušci o nich s oblibou mluví. Sumy, už tak dost neuvěřitelné, za posledních deset let s přílivem peněz od šejků i z Ruska několikrát vzrostly. Často se probírají platy hráčů, na velké peníze si ale přijdou také trenéři. Ti, kteří dokážou dobýt nejcennější trofeje, jsou pro zbytek života za vodou. Podívejte se, kdo je na tom momentálně nejlépe.

  • 1. Pep Guardiola (Bayern Mnichov)

    Josep GuardiolaFoto Reuters

    24 milionů dolarů (514,5 milionu korun ročně)

    Barcelonu přivedl k titulům v La Lize, Královském poháru, Lize mistrů, Superpoháru a na mistrovství světa klubů a pak se rozhodl odejít. V červnu 2013 se stal koučem Bayernu Mnichov a za dva měsíce s ním vyhrál Superpohár proti Chelsea. Hned první sezonu s bavorským velkoklubem korunoval titulem v rekordně krátké době, sedm kol před koncem soutěže.

  • 2. José Mourinho (Chelsea)

    José MourinhoFoto EPA

    17 milionů dolarů (364 milionů korun ročně)

    Říká si The Special One, Výjimečný. Všechny své úspěchy vydobyl v klubovém fotbalu. Získal ligové tituly v Portugalsku, Anglii, Itálii a ve Španělsku. FIFA ho vyhlásila Trenérem roku. Od června 2013 je zpátky v Chelsea, ta pod jeho vedením skončila v Premier League třetí. V nové sezoně rozesmutnil českého gólmana Petra Čecha, když ho sesadil z postu klubové jedničky.

  • 3. Marcello Lippi (Kuang-čou)

    Marcelo LippiFoto Pavel Mazáč (Sport)

    14 milionů dolarů (300 milionů korun ročně)

    Pod jeho vedením vyhrál klub v posledních dvou letech čínskou ligu a loni pozvedl trofej pro vítěze asijské Ligy mistrů. Renomé si vydobyl hlavně v italské Serii A, v níž má na kontě pět titulů a třikrát byl zvolen trenérem roku. A co především – byl koučem italských mistrů světa z roku 2006.

  • 4. Fabio Capello (reprezentace Ruska)

    Fabio CapelloFoto EPA

    13 milionů dolarů (278,7 milionu korun ročně)

    Zatím neprokázal, že si výjimečnou gáži zaslouží. Rusko, které bude hostit mistrovství světa 2018, na letošním šampionátu nedokázalo postoupit ze skupiny a Capello to musel vysvětlovat až v ruském parlamentu. Údajně přišel o tři měsíční platy.

  • 5. Louis van Gaal (Manchester United)

    Louis van GaalFoto Reuters

    11,75 milionu dolarů (251,9 milionu korun ročně)

    Má zachránilt Manchester United, který po odchodu Alexe Fergusona tápe. V minulosti získal titul s Ajaxem, Barcelonou i s Bayernem. Nizozemsko dovedl k třetímu místu na mistrovství světa.

  • Další pořadí

    6. Carlo Ancelotti (Real Madrid)
    10,5 milionu dolarů (225 milionů korun)

    7. Arséne Wenger (Arsenal)
    10 milonů dolarů (214 milionů korun)

    8. Jürgen Klopp (Borussia Dortmund)
    6 milionů dolarů (128,6 milionu korun)

    9. Manuel Pellegrini (Manchester City)
    5,75 milionu dolarů (123 milionů korun)

    10. Jorge Jesus (Benfica)
    5 milionů dolarů (107 milionů korun)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud