15. října 2014 • 20:32

Konec nadějí! Fotbalistky Sparty i Slavie vypadly z Ligy mistryň

Autor: pt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky AC Sparta Praha v 1. kole Ligy mistryň vypadly s litevským celkem Gintra Universitetas po penaltovém rozstřelu. Pohárová soutěž skončila i pro slávistky, které prohrály v Barceloně 3:0.



Sparťanky si z Litvy přivezly remízu 1:1, a tak se mohly pokusit vyčkávat, s čím přijde soupeř, ale přesto měl letenský celek od začátku jasnou převahu. Už v 16. minutě mohla otevřít skóre Adéla Odehnalová, ale její pokus Litevky vykoply z brankové čáry.

V 26. minutě se na hřišti odehrála komická situace. Hlavní rozhodčí Martinézová chtěla potrestat faul domácí hráčky, ale zapomněla si karty. Ty si vypůjčila od čtvrté rozhodčí, ale ve zmatku zapomněla, že odpískala faul Spartě a ukázala žlutou kartu faulované Litevce. Až po protestech hostujícího týmu Martinézová vzala svůj verdikt zpět a udělila žlutou kartu sparťance Dědinové.

Zápas ligy mistryň řídila zmatená rozhodčí
Video se připravuje ...

Domácí nevyužívaly své šance a zčistajasna udeřilo na druhé straně. Sparťanská obrana špatně zahrála ofsajd systém, což potrestala Imanalijevová - 0:1.

Sparta ve druhé půli vyrovnala zásluhou kapitánky Petry Bertholdové, která hlavou přesně umístila centr Krejčiříkové - 1:1.

V prodloužení mohla obě družstva strhnout vítězství na svou stranu, ale když ve 120. minutě Bertholdová hlavičkovala pouze do břevna, bylo jasné, že o postupujícím rozhodnou penalty.

Fotbalistky Sparty vedly po čtyřech sériích 4:3, ale poté neproměnila Křivská a za Gintru srovnala brankářka Budesteanová. V 6. sérii selhala i Krejčiříková a Litevka Imanalijevová přesným pokusem poslala svůj tým do osmifinále.

Mezi 16 nejlepších týmů v Evropě se nepodívá ani Slavia Praha. Hráčky v sešívaných dresech před týdnem doma podlehly Barceloně 0:1 a v odvetě na španělské půdě prohrály 3:0.

Sparta končí v lize mistryň
Video se připravuje ...

Odvety 1. kola Ligy mistryň:

AC Sparta Praha – Gintra Universitetas 1:1 (0:1), 4:5 pen., branky: 59. Bertholdová – 37. Imanalijevová, 1. zápas 1:1, postupuje GINTRA.

Sestava Sparty: Vršatová – Hloupá, Bertholdová, Čulová, Vyštejnová – Odehnalová, Krejčiříková, Ringelová (110. Tauberová) – Bartoňová, Mocová (46. Křivská), Dědinová (101. Matoušková),

FC Barcelona - SK Slavia Praha 3:0 (2:0), branky: 20. Seguraová, 27. Bermúdezová, 57. Romerová, 1. zápas 1:0, postupuje FC BARCELONA.

Sestava Slavie: Votíková – Tomášková (83. Juračková), Budošová, Pincová, Benýrová – Malinová (55. Chlastáková), Bartovičová, Pěníčková, Svitková (63. Necidová) – Kožárová, Divišová.

Masáže před nastavením.
Masáže před nastavením.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud