Jan Podroužek
24. listopadu 2014 • 16:06

Fotbalová Příbram jedná s nizozemským PSV Eindhoven o partnerství

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Příbram jedná v nizozemském Eindhovenu o partnerství s místním PSV. Vedení akademie středočeského klubu je momentálně na stáži v tréninkovém centru lídra Eredivisie, kde strávil na hostování letošní jaro talentovaný obránce Aleš Matějů.



Pětičlenná delegace, ve které je také asistent trenéra A mužstva Daniel Huňa nebo majitel klubu Jan Starka, je v Eindhovenu díky kontaktům místopředsedy správní rady příbramské akademie Andrého Krufa, Nizozemce se silnými vazbami na kluby Eredivisie.

„Myslíme si, že je to pro naši akademii ideální vzor. Nejenže zde můžeme načerpat spoustu informací a inspirace, ale je zde i reálna šance pro naše hráče, kteří by mohli do PSV v budoucnu na stáže,“ uvedl jednu z výhod partnerství generální ředitel Příbrami Petr Větrovský.

Pokud dohoda klapne, kromě hotování fotbalistů směrem do PSV by Středočeši mohli čerpat třeba ze školení vlastních trenérů v nizozemském klubu nebo například z pravidelných návštěv skautů PSV u Litavky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud