18. prosince 2014 • 12:59

Silvestrovské derby se čtyřmi nováčky. Otazníkem zůstává Patrik Berger

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tradičního fotbalového Silvestrovského derby by se v kategorii internacionálů mělo zúčastnit čtyři až pět nováčků. Za obhájce vítězství Slavii to budou brankář Radek Černý a záložník Lukáš Jarolím, za Spartu Jan Flachbart a Lukáš Zelenka. Organizátoři vyjednávají ještě o jednom novém hráči, jehož jméno zatím nechtějí zveřejnit. Zřejmě by však mělo jít o Patrika Bergera.



V brance internacionálů Sparty by měl nastoupit stále aktivní ligový fotbalista - Jaromír Blažek z Jihlavy. Jeho spoluhráči budou například Jiří Novotný , Michal Horňák, Vratislav Lokvenc či Libor Sionko. Slávisté počítají s Pavlem Kukou, Martinem Hyským, bratry Doškovými či trenérem Dukly Lubošem Kozlem.

Devětadvacáté silvestrovské derby pražských "S" se uskuteční poslední den roku na umělé trávě v Edenu. Program otevře ve 12:00 derby veteránů nad 45 let, kterého se za Spartu účastní například vicemistr Evropy z roku 1996 Jiří Němec. O hodinu později začne souboj internacionálů nad 35 let.

Slávističtí internacionálové loni vyhráli 5:4 a připsali si 19. vítězství. Pouze pětkrát vyhrála Sparta, čtyřikrát skončilo derby remízou. Z jedenácti dosavadních zápasů veteránů se dvakrát radovali Letenští, čtyřikrát slávisté a pětkrát duel nepoznal vítěze.

"Letos bychom tu bilanci chtěli změnit, ale už jsme ve věku, kdy si to derby chodíme hlavně užívat a chtěli bychom hlavně bavit diváky," řekl bývalý kapitán Sparty Jiří Novotný. "Samozřejmě chceme vyhrát, ale s ligovým derby se to nedá srovnávat. Je to spíše o zábavě, i když to v určitých fázích může být vyhecované," dodal brankář Slavie Černý.

Tradiční vánoční akcí bude i tento rok halový turnaj internacionálů, který 26. prosince bude hostit Arena Sparta v Libni. Mezi osmi účastníky 20. ročníku se představí obhájce Sparta, Dukla, Slavia, Bohemians, Zbrojovka Brno, Plzeň, Tatran Prešov a tým Umbro, za který by měl nastoupit i bývalý předseda FAČR Ivan Hašek či Jiří Štajner. Za Brno bude hrát i stále aktivní fotbalista Petr Švancara .

Předběžné soupisky pro Silvestrovské derby
Sparta:
Jaromír Blažek - Jan Flachbart, Milan Fukal, Radim Holub, Michal Horňák, Vratislav Lokvenc, Antonín Mlejnský, Jiří Novotný, Libor Sionko, Luděk Stracený, Lukáš Zelenka, Marek Kincl, Michal Pospíšil.

Slavia: Radek Černý - Lukáš Došek, Tomáš Došek, Tomáš Hunal, Martin Hyský, Roman Janoušek, Jaromír Jindráček, Tomáš Klinka, Luboš Kozel, Pavel Kuka, Martin Müller, Adam Petrouš, Ivo Ulich.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud