13. ledna 2015 • 10:05

Ronaldo v euforii. Co zařval po vítězství ve Zlatém míči?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé za sebou je oficiálně nejlepším fotbalistou světa. A Cristiano Ronaldo si umí slavnostní momenty vychutnat. Po loňském vítězství Zlatého míče neudržel v dojetí slzy, letos si zase z plna hrdla vítězoslavně zařval do davu. Poslal tím portugalský fenomén zprávu svým rivalům?



Je jasné, že týmové trofeje nic jiného nevynahradí. Cristiano Ronaldo , jenž si cestu na vrchol poctivě vydřel, ale miluje i ty individuální. Jsou pro něj obrovským motorem a důkazem, že celoživotní práce měla a nadále má smysl.

I proto navenek prožívá zisk Zlatého míče možná o něco více než jeho konkurenti. Své emoce se nebojí dát najevo. Zvlášť, když má v sále svoji matku a syna.

„Chtěl bych poděkovat rodině, všem svým spoluhráčům, trenérovi a prezidentovi Realu Madrid,“ říkal Ronaldo v obvyklé vítězné řeči. Nezapomněl se zmínit o tom, jak úžasný rok se svým klubem prožil. Zároveň doufá, že ten letošní bude minimálně stejně úspěšný.

Závěr své řeči ale zvolil Ronaldo netradiční. Se zaťatými pěstmi se nebál zařvat před celým sálem. „Sííííííííí,“ zněl jeho vzkaz. Sí, španělsky ano, byl nejspíše oslavný výraz. „Ano, je to tam!“ jako by šťastný Portugalec vzkazoval světu.

VIDEO | Ronaldův řev po vítězství Zlatého míče

Výsledky fotbalových anket Zlatý míč FIFA za rok 2014:

Nejlepší fotbalista: 1. Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid) 37,66 procenta hlasů, 2. Lionel Messi (Arg./Barcelona) 15,76, 3. Manuel Neuer (Něm./Bayern Mnichov) 15,72.

Nejlepší fotbalistka: 1. Nadine Kesslerová (Něm./Wolfsburg) 17,52, 2. Marta (Braz./FC Rosengärd) 14,16, 3. Abby Wambachová (USA/Western New York Flash) 13,33.

Nejlepší trenér mužského fotbalu: 1. Joachim Löw (Něm./reprezentace Německa) 36,23, 2. Carlo Ancelotti (It./Real Madrid) 22,06, 3. Diego Simeone (Arg./Atlético Madrid) 19,02.

Nejlepší trenér ženského fotbalu: 1. Ralf Kellermann (Něm./Wolfsburg) 17,06, 2. Maren Meinertová (Něm./reprezentace Německa do 20 let) 13,16, 3. Norio Sasaki (Jap./reprezentace Japonska) 13,06.

Prezidentova cena: Hiroši Kagawa (japonský novinář).Puskásova cena za nejhezčí gól: James Rodríguez (Kol./Real Madrid) za gól v osmifinále MS mezi Kolumbií a Uruguayí.

Cena Fair Play: dobrovolníci na turnajích FIFA.Jedenáctka roku FIFA/FIFPro: Manuel Neuer - Philipp Lahm (Něm./Bayern), Sergie Ramos (Šp./Real Madrid), Thiago Silva, David Luiz (oba Braz./PSG) - Ángel Di María (Arg./Manchester United), Toni Kroos (Něm./Real Madrid), Andrés Iniesta (Šp./Barcelona) - Arjen Robben (Niz./Bayern), Lionel Messi, Cristiano Ronaldo.

Hlasování českých zástupců v anketě:

Nejlepší fotbalista:
Pavel Vrba (trenér reprezentace): 1. Arjen Robben (Niz./Bayern), 2. Philipp Lahm (Něm./Bayern), 3. Neuer.
Tomáš Rosický (kapitán reprezentace): 1. Ronaldo, 2. Messi, 3. Bastian Schweinsteiger (Něm./Bayern).
Stanislav Hrabě (novinář, deník Sport): 1. Thomas Müller (Něm./Bayern), 2. Robben, 3. Ronaldo.

Nejlepší trenér:
Vrba: 1. Löw, 2. Ancelotti, 3. Pep Guardiola (Šp./Bayern).
Rosický: 1. Löw, 2. Ancelotti, 3. Simeone.
Hrabě: 1. Löw, 2. Simeone, 3. Ancelotti.

Rodina Cristiana Ronalda. Malý syn Cristiano junior, jeho matka Maria Dolores dos Santos Aveiro a bratr Hugo
Rodina Cristiana Ronalda. Malý syn Cristiano junior, jeho matka Maria Dolores dos Santos Aveiro a bratr Hugo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud