13. ledna 2015 • 13:15

RARITY ve Zlatém míči: Vítězil Mascherano, Courtois i Pogba

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odtajněné hlasy v anketě Zlatý míč ukázaly mnohé zajímavosti. Většina kapitánů, trenérů i novinářů vybírala hlavní favority, našli se ale i tací, kteří svou volbou šokovali. Velký rozruch vzbudil například trenér Anglie Roy Hodgson, který dal na první místo argentinského záložníka Javiera Mascherana. Navíc do své trojice nezařadil ani Cristiana Ronalda, ani Lionela Messiho.



Hodgson každopádně nezůstal ve své volbě osamocen. Na první místo dal Javiera Mascherana ještě jeden hlasující - trenér Běloruska Zygmantovitch Andrei. Přesto se pochopitelně propírá hlavně pořadí anglického trenéra.

Novinář z Tahiti pro změnu zvolil jednoho zástupce spíše nastupující generace. Hlasoval pro záložníka Juventusu Paula Pogbu. Mladý Francouz navíc posbíral čtyři druhá místa a tři třetí. V celkovém součtu ankety samozřejmě neměl šanci a skončil na 22. místě.

Jen o dvě příčky před ním se umístil brankář Chelsea Thibaut Courtois . Především první půlrok, kdy nastupoval za Atlético Madrid, měl talentovaný Belgičan skutečně vydařený. Přesto jsou hned čtyři první místa velkým překvapením.

Neobvyklé volby v hlasování Zlatého míče

Roy Hodgson,
trenér Anglie
1. Mascherano, 2. Lahm, 3. Neuer 
Ollivier Luc,
novinář Tahiti
1. Pogba, 2. James Rodríguez, 3. Neuer
Vincent Kompany,
kapitán Belgie
1. Courtois, 2. Hazard , 3. Robben
Roca Albert ,
trenér El Salvador
1. Iniesta , 2. Messi , 3. Neymar

Courtoise na první místo zařadili spoluhráč z národního týmu Belgie Vincent Kompany, kapitán Sierry Leone Umaru Bangura, trenér Japonska Javier Aguirre a také kapitán ostrovního státu Antigua a Barbuda Quinton Griffith.

Dalším zajímavým jménem na mnoha hlasovacích lístcích byl Andrés Iniesta. Záložník Barcelony, který patří bezesporu mezi nejlepší fotbalisty světa, totiž sám už dříve přiznával, že se mu právě loňský rok příliš nepovedl. Přesto byl hned třikrát první.

Odtajněné hlasy zároveň ukázaly, že naprostá většina trenérů i kapitánů dává přednost svým spoluhráčům či svěřencům. Ať už z klubu, nebo reprezentace.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ VE ZLATÉM MÍČI NAJDETE ZDE>>>

Cristiano Ronaldo, majitel Zlatého míče za rok 2014
Cristiano Ronaldo, majitel Zlatého míče za rok 2014

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud