26. ledna 2015 • 04:57

Rogoz o památném incidentu: Sudí určuje, koho střídat? To nejde!

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se Roman Rogoz dostane během utkání u lavičky do ráže, je to pořádný cirkus. Příbramský sportovní manažer je známý tím, že si to s oblibou rázuje kolem postranní čáry a dostává se do kontaktu s rozhodčími.



Jeho nejvýraznějším vystoupení, které zachytily i kamery, přišlo při podzimním zápase Slovácko-Příbram (4:1), kdy bouřlivě měnil původně nahlášené střídání kanonýra Jakuba Řezníčka a dotíral na čtvrtého rozhodčího Zbyňka Proskeho.

„Chtěl střídání zabránit doslova vlastním tělem,“ usmívá se někdejší příbramský útočník Petr Švancara, jenž čekal, až bude moci na hřiště. Jaké je vysvětlení příbramského funkcionáře?

Jak příbramského manažera Rogoze vytočil čtvrtý sudí
Video se připravuje ...

Vyjádření Romana Rogoze

Mě takové situace strhnou. Bylo šesté kolo, měli jsme dva body a v důležitém zápase prohráváme 0:2 v poločase. V první minutě váš hráč udělá totální pitomost a dostanete třetí gól. Připravíme střídání, nahlásím číslo 27, střídáme Řezníčka. Ale trenér Čuhel mi pak říká: Vystřídáme Suse, je z toho špatnej, ta chyba ho dostala. A teď si to vezměte: dva body, přibitý na kříži, jak říká můj šéf, nic, konec. Zmar dosahuje ne sto, ale tisíci procent. Všechno špatně.

Jenže vidím, jak rozhodčímu problikává na tabulce 27. Došlo mi: Ty vole, já to zapomněl říct, šestnáctka, Sus. A rozhodčí mi řekne: Už to máš napsaný, měnit se to nebude. Je to na papíře. Ale i v pravidlech je, že dokud hráč neopustí hrací plochu, pořád může hrát. Mockrát zastavíte střídání, protože na trávníku někdo leží a nevíte, jak to dopadne. V první chvíli jsem rozhodčímu v klidu říkal: Ne, ne, střídáme někoho jinýho. Nezvedej mi to.

A on: Ne, ne, ne – a zvedne mi to. Řezníček se rozběhne, já ho honím zpátky, rozhodčímu povídám: Sundej to – a on mi to tam drží. To mě nasr… Přece by mohl couvnout, vyměnit číslo a nechat mě jakoby za trest jednou dvakrát nevystřídat ve smyslu Ty jsi ze mě udělal vola, tak teď ho udělám já z tebe. Naštvalo mě, že mi pan rozhodčí určuje, koho mám střídat. To prostě nejde. Byl jsem vzteklej, nemám na to právo, ale nebyla to moje vina. Ale poučil jsem se, už to budu řešit jinak. Doufám, že díky svému věku a šedinám se zklidním.

Rozhovor s Romanem Rogozem a žebříček padesáti nejmocnějších postav českého fotbalu najdete v pondělním vydání deníku Sport.
V elektronické podobě si ho můžete koupit ZDE >>>

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verzi Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verziFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud