1. února 2015 • 22:23

Hrdina Bony! Kanonýr dal dva góly a dotáhl Slony k postupu

Autor: ČTK, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pobřeží slonoviny ho zase vynáší do nebes! Útočník „Slonů“ Bony Wilfried zářil ve čtvrtfinále mistrovství Afriky proti Alžírsku a dotáhl svůj tým k postupu. Nová posila Manchesteru City soupeře zničila dvěma přesnými hlavičkami. Pobřeží slonoviny hlavně díky své největší hvězdě porazilo silného soupeře 3:1 a dál sní o titulu.



Ne nadarmo se na něj spoléhají. Bony Wilfried je ve své zemi modlou a po ukončení reprezentační kariéry Didiera Drogby také hlavní útočnou zbraní. To potvrdil ve čtvrtfinále proti Alžírsku dokonale.

Bývalý útočník Sparty si nejdříve v prvním poločase pohlídal ofsajdové postavení a s hlavičkou z blízkosti neměl žádný problém. Brankář Alžírska byl bez šance. Jenže osmifinalista MS v Brazílii dokázal na tuto trefu odpovědět, začátkem druhého poločasu vyrovnal.

VIDEO | Bony otevřel v zápase s Alžírskem skóre

Bony byl ovšem nepolapitelný. V 68. minutě si perfektně naskočil na trestný kop a opět hlavou skóroval. Jak se později ukázalo, šlo o vítězný gól celého střetnutí. „Sloni“ už si výhru pohlídali, v nastaveném čase ještě navíc přidali třetí branku.

Pobřeží slonoviny tak především díky dvěma gólům Bonyho Wilfrieda porazilo Alžírsko 3:1 a slaví postup do semifinále šampionátu.

VIDEO | Bonyho druhý gól do sítě Alžírska

Ghana potvrdila roli favorita

Roli favorita Ghana potvrzovala od začátku duelu, už ve čtvrté minutě se radovala z gólu. Střelec dvou branek ze skupinové fáze mistrovství Ayew patou poslal míč na Christiana Atsua a třiadvacetiletý útočník, jenž hostuje v Evertonu z Chelsea, pohotově zakončil.

V závěru poločasu netrefil guinejský obránce dobře míč ve vlastním vápně, čehož využil napadající Kwesi Appiah a prosadil se poprvé na turnaji.

V druhém poločase upravil povedenou střelou z větší vzdálenosti na 3:0 Atsu. V závěru šla navíc Guinea do deseti, když vybíhající brankář Yattara tvrdě zasáhl před pokutovým územím Gyana.

Ghana popáté v řadě nebude chybět v semifinále, v němž se utká s pořádající Rovníkovou Guineou. Ta v sobotním duelu porazila Tunisko 2:1 v prodloužení.

Čtvrtfinále fotbalového mistrovství Afriky

Ghana - Guinea 3:0 (2:0)
Branky: 4. a 61. Atsu, 44. Appiah.

Pobřeží slonoviny - Alžírsko 3:1 (1:0)
Branky: 26. a 68. Bony Wilfried, 90+3. Gervinho - 51. Soudani 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud