27. února 2015 • 15:06

Utkání legend: Nedvěd přijede, Bierhoff a Köpke potřebují povolení

Autor: fot
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do zápasu českých a německých legend v pražském Edenu nezbývá ani sto dní a fanoušci mají o Matthäuse, Nedvěda, Bergra či Kollera velký zájem. „Pevně věřím, že bude vyprodáno a diváci vytvoří perfektní kulisu srovnatelnou s atmosférou finálového zápasu EURa 1996 ve Wembley,“ říká organizátor akce Pavel Kuka, předseda sdružení Czech Team 96.



Ozdobou českého výběru bude bezesporu držitel Zlatého míče nejlepšího fotbalisty Evropy 2003 Pavel Nedvěd, který prohlásil, že se na utkání velice těší. „Pavlovo vyjádření mi udělalo radost,“ netají Kuka. „Novým členem našeho týmu je Jan Koller, jenž se nemůže dočkat na setkání s bývalými spoluhráči i protihráči,“ předhazuje další lákadlo.

Ta se objeví i v týmu protivníka. „Čekáme na potvrzení posledních hráčů,“ přibližuje Kuka stav na německé straně. „Úžasně nám vychází vstříc předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta, osobně požádal prezidenta německého svazu o uvolnění Olivera Bierfhoffa a Andreas Köpkeho, kteří jako zaměstnanci německého svazu potřebují pro účast na takových zápasech povolení,“ přihazuje vicemistr Evropy 1996 další dvě osobnosti z finálového střetnutí.

Fanoušky věhlasná jména lákají. „Prodej se rozběhl už před Vánocemi, prodalo se kolem šesti a půl tisíce lístků,“ hlásí Kuka. „Věřím, že Eden zaplníme. Vstupenky jsou stále k dispozici v předprodeji na serveru ticketportal. Online,“ vyzývá další zájemce. „Všechny informace jsou dostupné na našich webových stránkách www.team96.cz,“ dodává.

O partnerství, podpoře a spolupráci minulý týden jednal Kuka na místním zastupitelství Prahy 10. „Těší mě, že se takto významná a ojedinělá sportovní ale i společenská událost uskuteční na stadionu v Edenu u nás na Praze 10,“ oceňuje projekt Radmila Kleslová, starostka Městské části Prahy 10, která také potvrdila osobní účast na charitativní akci.

Které legendy přislíbily účast

ČESKÁ STRANA – účast potvrdili všichni členové týmu na ME 1996 mimo Martina Frýdka (zranění)
Pavel Nedvěd – Zlatý míč 2003, vicemistr Evropy 1996
Karel Poborský – vicemistr Evropy 1996, nejlepší hráč turnaje
Vladimír Šmicer – vicemistr Evropy 1996, vítěz Ligy mistrů 2005
Patrik Berger – vicemistr Evropy 1996, vítěz Poháru UEFA 2001
Jan Koller – bronz EURo 2004

NĚMECKÁ STRANA
Lothar Matthäus – Zlatý míč 1990, mistr světa 1990
Andreas Brehme – mistr světa 1990
Quido Buchwald – mistr světa 1990
Christian Ziege – mistr Evropy 1996
Fredi Bobic – mistr Evropy 1996
Markus Babbel – mistr Evropy 1996
Thomas Strunz – mistr Evropy 1996
Další: Ulf Kirsten, Thomas Doll, Mario Basler, Jens Nowotny, Bruno Labbadia, Dariusz Wosz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud