28. března 2015 • 17:24

Vinnetou - Poslední výstřel. David Jarolím se v Hamburku loučil gólem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant David Jarolím definitivně ukončil hráčskou kariérou velkolepou beneficí v Hamburku, kde prožil devět let. Podpořit ho přijela řada bývalých spoluhráčů z Hamburku, Norimberku a české reprezentace, kteří 32 tisícům fanoušků nabídli atraktivní podívanou. Zápas skončil vítězstvím českých hráčů, kteří porazili výběr Hamburku 7:5.



Jarolím, který odehrál za HSV 400 zápasů a byl i kapitánem, zůstal i tři roky po svém odchodu velkým oblíbencem fanoušků. Na stadion přicházeli v jeho dresu, neustále skandovali jeho jméno a stadionem se nesl popěvek "David Jarolím, ša la la la la".

Při slavnostním nástupu Jarolím vešel na trávník za doprovodu písně z filmu Vinnetou - Poslední výstřel. "Někdo na mě asi prozradil, že mám rád Vinnetoua. Začátek a konec bylo něco mimořádného. Kvůli takovým momentům se hraje fotbal. Můžeme mluvit o penězích, ale tohle mi nikdo nikdy nevezme," řekl Jarolím českým novinářům.

Skóre utkání otevřel symbolicky Jarolím, ovšem oslavencův bratr Lukáš. Nejprve předvedl hezké nůžky Jan Koller a z dorážky se trefil mladší ze sourozenců.

Koller ukazoval, proč je nejlepším střelcem v historii české reprezentace, a bylo ho plné hřiště. Krátce po srovnání Hamburku utekl bývalé reprezentační stoperské dvojici David Rozehnal - Tomáš Ujfaluši a nekompromisní ranou k tyči znovu poslal Jarolímův výběr do vedení.

"Dino (Koller) by ještě klidně mohl hrát bundesligu. Říkali to tu všichni, když ho viděli. Zkusím ho získat k nám do Mladé Boleslavi," prohlásil Jarolím, který po letním konci kariéry začal dělat ve středočeském klubu sportovního ředitele.

Oba týmy se střídaly ve vedení, za Čechy se znovu trefil Lukáš Jarolím a opět Koller. Na 5:4 otočil Karel Poborský svým pověstným lobem přes brankáře. Trefil se také Pavel Kuka. Za Hamburk alespoň z penalty snížil oslavenec David Jarolím, který v poločase převlékl dres.

Po závěrečném hvizdu se na stadionu spustila velká oslava a fanoušci Jarolímovi tleskali vestoje, pětatřicetiletý bývalý kapitán týmu obíhal stadion a se všemi se loučil.

"Byl jsem hodně dojatý. Nečekal jsem, že kvůli mě dorazí 32 tisíc lidí, to je něco neskutečného. To byl ten nejlepší dárek," řekl Jarolím.

Naměkko byl i jeho otec Karel Jarolím. "Samozřejmě jsem pyšný na to, jakou kariéru má za sebou a že si tu takhle získal lidi. Bylo to úžasné. Bohužel si ho stejně neváží u nás v Česku. Ale je to i tím, že v Německu prožil skoro celou kariéru," uvedl trenér Mladé Boleslavi.

Hamburk SV - Tým Jarolím 5:7 (3:3)
Branky: 13. a 33. Petrič, 17. Lessmann, 43. Meyer, 75. D. Jarolím z pen. - 9. a 28. L. Jarolím, 16. a 58. Koller, 60. Poborský, 73. Kuka, 77. Kück.

Sestavy:

HSV: David Jarolím (2. poločas), Jaroslav Drobný, Tomáš Ujfaluši, David Rozehnal, Norman Lessmann, Marcell Meyer, Dennis Aogo, Thimothée Atouba, Sergej Barbarez, Stefan Beinlich, Guy Demel, Vahíd Hášemíján, Marcell Jansen, Mahdí Mahdavíkíjá, Mladen Petrič, Bastian Reinhardt, Piotr Trochowski, Rodolfo Esteban Cardoso, Stefan Wächter, Thomas Doll. Trenéři: Bruno Labbadia, Thorsten Fink.

Tým Jarolím: David Jarolím (1. poločas), Jaromír Blažek, Daniel Zítka, Lukáš Jarolím, Milan Fukal, Zdeněk Grygera, Marek Jankulovski, Stefan Kück, Pavel Kuka, Pavel Mareš, Marek Nikl, Adam Petrouš, Karel Poborský, Vladimír Šmicer, Roman Týce, Stanislav Vlček, Jan Koller. Trenéři: Klaus Augenthaler, Karel Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud