29. března 2015 • 21:35

Fotbalista roku 2014 David Lafata: O tom jsem nikdy ani nesnil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Davida Lafatu prý nikdy ani ve snu nenapadlo, že by mohl být někdy zvolen Fotbalistou roku. Loňské výkony a zisk tří trofejí na české scéně však pomohly sparťanskému útočníkovi k tomu, že byl dnes vyhlášen nejlepším českým hráčem za minulý rok.



"Nikdy mě ani nenapadlo, že by kluk z Olešníku mohl být Fotbalistou roku," řekl Lafata na tiskové konferenci po převzetí ceny. "Měl jsem dětské sny, ale tento mezi nimi nikdy nebyl. Ani jsem si nedovolil na něco takového pomyslet," uvedl s typickou skromností.

Jako Fotbalista roku se zařadil do společnosti Petra Čecha, Ivo Viktora, Pavla Nedvěda , Tomáše Rosického , Antonína Panenky , Ladislava Vízka a dalších osobností českého a československého fotbalu. "Je to pro mě obrovská čest. Proto si této ceny tak vážím, i když jinak individuální ceny moc rád nemám, jelikož jsme kolektivní sport," řekl Lafata.

David Lafata: Individuální ceny moc rád nemám, ale tohle je pro mě čest
Video se připravuje ...

Svým triumfem v anketě dojal manželku, která jeho úspěch oplakala. "Brečela, už když jsem získal se Spartou titul. To jsme brečeli oba i s dětmi," uvedl Lafata.

Během slavnostního večera předvedl i své znalosti z myslivosti, když mu jeden z moderátorů Jakub Prachař dal test názvosloví. Termíny "lízák", "chrutí" či "honcování" divákům bez potíží vysvětlil. "Domluvené to nebylo. Překvapilo mě to. Byl jsem rád, že jsem to věděl. Jen jsem přemýšlel, jak to srozumitelně a spisovně vysvětlit," řekl s úsměvem.

Vítěz ankety Fotbalista roku 2014 David Lafata se svou manželkou Kamilou a druhý Pavel Kadeřábek s přítelkyní Terezou Chlebovskou
Vítěz ankety Fotbalista roku 2014 David Lafata se svou manželkou Kamilou a druhý Pavel Kadeřábek s přítelkyní Terezou Chlebovskou

Po výhře v anketě se domnívá, že více v kariéře už zřejmě nedosáhne. "Končit se má na vrcholu, tak škoda, že jsem to netušil už v lednu, to byl to už zapíchnul. Takhle ještě musím chvíli hrát," řekl Lafata. "Úspěchy u mě přicházejí s pozdějším věkem, ale o to více si jich užívám," dodal.

Trenér roku Vrba chce dohnat Brücknera
Video se připravuje ...

Talent roku Baránek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud