25. května 2015 • 22:00

Nedvěd: Porazit Němce potěší! Matthäus nadával, že moc běháme

Autor: ČTK, iSport.cz, bko
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Pavel Nedvěd po exhibičním duelu Setkání legend proti Německu přímo zářil spokojeností. Téměř kompletní český tým z finále EURO 1996 se dočkal odplaty za porážku z Wembley a před 15 tisíci diváky v Edenu přestřílel svého soupeře 6:3. „Kluci jsou na tom dobře, někteří teda určitě,“ smál se po zápase Nedvěd, který děkoval fanouškům za skvělou atmosféru.



"Bylo to skvělé, ale čekal jsem, že to takové bude. Byli tu výborní kluci, vynikající fotbalisté. Chtěli jsme si zahrát a neradi prohráváme, tak jsme si říkali, že zkusíme vyhrát. Porazit Němce je vždycky těžké, protože koušou a nikdy se nevzdávají," řekl Nedvěd novinářům.

Pavel Nedvěd se po zápase s Německem zdraví s Guido Buchwaldem
Pavel Nedvěd se po zápase s Německem zdraví s Guido Buchwaldem

Češi při oslavách výročí finále mistrovství Evropy z roku 1996 oplatili Německu tehdejší porážku 1:2 v prodloužení. "Proto jsme sem přijeli, abychom vyhráli. Neporazíte Němce každý den. Lidé chtěli, abychom dali 'bůra', a my dali šest, takže šli domů spokojení," radoval se dvaačtyřicetiletý Nedvěd, který ukončil reprezentační kariéru v roce 2006.

V zápase zářil a připsal si gólové asistence, ale mezi střelce se přes několik šancí nezapsal. "Já to vždycky zkoušel z dálky. Bohužel to tam nespadlo, ale dali jsme jiné krásné góly. Bylo na co koukat. Povedlo se nám něco předvést lidem a ti se zase vrátí, kdybychom ještě někdy něco takového udělali," konstatoval držitel Zlatého míče z roku 2003.

Podívejte se, jak Maier vychytal Němce. Trefovali mě, smál se
Video se připravuje ...

Na hřišti si hodně rozuměl s Karlem Poborským i dalšími bývalými spoluhráči. "Nevím, kdy jsme naposledy hráli všichni spolu, ale je to strašně jednoduché. Ta souhra je tam pořád, i když jsme spolu netrénovali. Vychází to, asi jsme byli dobří," uvedl s úsměvem bývalý záložník Sparty Praha, Lazia Řím nebo Juventusu Turín.

Na formu domácích si mu prý "postěžoval" čtyřiapadesátiletý Lothar Matthäus, jenž byl v minulosti stejně jako Nedvěd vyhlášen nejlepším fotbalistou Evropy. "Trošku nadával, že moc běháme a že jsme moc mladí proti němu. Ale bylo na všech Němcích vidět, že to byli páni fotbalisti. V noze to mají vždycky a nebylo to tak jednoduché, jak to možná vypadá," dodal Nedvěd.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud