Jan Malý
26. května 2015 • 15:12

Němci zářili i po prohře. Nedvěd? Druhý takový není, smekl Rehhagel

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pondělní exhibice v Edenu se povedla, libovali si nad ní i hosté z Německa, byť výběr jejich legend podlehl českému týmu, složeného především ze stříbrných hráčů z mistrovství Evropy v roce 1996, 3:6. Němce nadchla i báječná atmosféra, kterou vytvořilo více než 14 tisíc fanoušků.



„Atmosféra? Skvělá, skvělá. Bylo to opravdu moc pěkné,“ byl vzdor porážce potěšený záložník Mario Basler. „Bylo vidět, že diváci byli do utkání stále více a více vtažení tím, jak padaly góly,“ pochvaloval si i kouč německého výběru Otto Rehhagel.

Trenérskému matadorovi vydržel úsměv a dobrá nálada, i když mu bylo připomenuto, že s českým protějškem Dušanem Uhrinem starším nemá lichotivou bilanci. Když Rehhagel vedl v roce 1992 Brémy, vypadl tehdy se Spartou pod Uhrinem v Poháru vítězů pohárů.

„Málokdy prohrávám, ale s Dušanem se mi nedaří,“ přiznal. „Ale rozhodující zápas proti Česku jsem v roce 2004 vyhrál,“ odkázal Rehhagel na pokoření rozjetého českého týmu v semifinále EURO 2004, kdy vedl Řecko a nakonec s ním slavil senzační titul mistrů Evropy.

Nadšený z utkání byl i nejslavnější muž německé sestavy, jež se v Edenu představila – držitel Zlatého míče Lothar Matthäus. „Tady nejde o výsledek, ale o zábavu. A ta atmosféra? Myslím, že v Česku na fotbale už dlouho taková nebyla,“ usmíval se.

Porážka Matthäusovi náladu vůbec nezkazila. „Absolutně nejsem zklamaný. Tohle nebyl soutěžní zápas jako před dvaceti třiceti lety. Zábava byla na prvním místě a myslím, že se všichni dobře bavili. Kdybych byl v Česku organizátorem, dělal bych takové zápasy častěji,“ prohlásil.

Uznal, že velkou zbraň Čechů představovali Patrik Berger a Pavel Nedvěd. „To jsou hráči, kteří jsou fit a udávali tempo. Takoví hráči jsou na hřišti znát,“ ocenil kondici, kterou tito čeští hráči mají.

„Pavel Nedvěd je výjimečný a dlouho tu takový hráč nemusí být. Nelze si myslet, že když skončí, bude tu hned druhý. Ani žádný druhý Emil Zátopek neexistuje,“ přidal ódy na českého držitele Zlatého míče Rehhagel.

Německý trenér však nezapomněl vyzdvihnout i výkon třetího českého brankáře Ladislava Maiera, jenž se v závěrečné půlhodině blýsknul několika bravurními zákroky. „Možná by taky mohl běhat maraton,“ glosoval rozverně představení českého gólmana s narážkou na Nedvěda, který maratony běhá.

Podívejte se, jak Maier vychytal Němce. Trefovali mě, smál se
Video se připravuje ...

Jestli to byla odveta za tu spoustu porážek, tak gratuluju, smál se Matthäus
Video se připravuje ...

Nedvěd: Porazit Němce vždy potěší! Matthäus nadával, že moc běháme
Video se připravuje ...

Fanoušci na Setkání legendy, ve kterém český tým z EURO 1996 porazil v repríze finále Německo 6:3
Fanoušci na Setkání legendy, ve kterém český tým z EURO 1996 porazil v repríze finále Německo 6:3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud