29. května 2015 • 12:19

Trest pro Suáreze byl KORUPCE! Uruguay chce zrušit distanc za kousanec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uruguayská hráčská asociace (MUFP) vzhledem k vyšetřování korupční aféry ve FIFA požádá Mezinárodní fotbalovou federaci o zrušení trestu pro Luise Suáreze. Útočník Barcelony dostal devítizápasový reprezentační distanc za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho na loňském mistrovství světa.



"Nedávno zveřejněná fakta vrhají na rozhodnutí FIFA z posledních let stín podezření," řekl agentuře Reuters právní zástupce asociace Ernesto Liotti. "Nemáme žádný důkaz, že trest byl udělen v rámci nezákonného jednání, ale nikdo nám nemůže garantovat ani opak," doplnil Liotti.

Řekl, že jeden ze zadržených funkcionářů FIFA - suspendovaný prezident venezuelské federace Rafael Esquivel - byl členem disciplinární komise, která rozhodla o trestu pro uruguayského reprezentanta. Podle twitteru MUFP byl Suárez "nepochybně obětí této údajné korupce".

Osmadvacetiletý bývalý fotbalista Liverpoolu dostal za kousnutí Chielliniho do ramena od FIFA rekordní trest, jehož délku pak potvrdil i arbitrážní soud CAS. Čtyřměsíční zákaz činnosti na klubové úrovni už si Suárez odpykal na začátku sezony v Barceloně, ale stále nemůže hrát v oficiálních utkáních za Uruguay a má přijít i o červnové mistrovství Jižní Ameriky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud