Jonáš Bartoš
2. června 2015 • 19:37

Důchodce! Horváth se loučil s kariérou, za legendou dorazily hvězdy

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naposledy v dresu na plzeňském trávníku! Viktoria Plzeň se loučila se svou největší fotbalovou legendou. Pavel Horváth po více než dvaceti letech definitivně uzavřel profesionální kariéru. Velkolepé rozlučce tleskal vyprodaný stadion, přítomna byla řada fotbalových i hokejových osobností a známých herců. Nechyběli ani současní hráči Viktorie Plzeň, výběr Červených vyhrál nad Modrými nakonec 12:7.



Nezapomenutelné loučení. Horváth dal gól z půlky a předal štafetu synovi
Video se připravuje ...

Sváteční podvečer "Horviho poslední desítka" nemohl vypadat pro Pavla Horvátha lépe. Sluníčko, teplé počasí, na trávníku většina důležitých lidí, kteří ovlivňovali kariéru plzeňské legendy. Výjimečný záložník skončil ve čtyřiceti letech, navíc se loučí ziskem ligového titulu.

Těžko si představit hezčí rozlučku. Po nástupu obou týmů na plochu Doosan Arény na trávník naklusal muž, kvůli kterému na stadion všichni přišli. Pavel Horváth se dočkal bouřlivých ovací, vyprodané hlediště mu tleskalo vestoje.

Kohák o Horváthovi: Vynikající chlapík, co rozdává radost
Video se připravuje ...

Před samotným exhibičním zápasem Červení versus Modří předali zástupci města Plzně a kraje Horváthovi dva šeky dohromady na 60 tisíc korun. Výtěžek celé Horváthovy benefice jde na dobročinné účely, mimo jiné i na nadaci těžce nemocného plzeňského obránce Mariána Čišovského .

Horváth před zahájením utkání symbolicky obdržel houpací křeslo, na nohy místo kopaček obul papuče, navlékl čepici a do pusy zastrčil fajfku. Ano, z plzeňského špílmachra se definitivně stal fotbalový důchodce. „Tak jste se pobavili, co,“ pozdravil před výkopem celý stadion muž s desítkou na zádech.

Křeslo, zmijovka a fajfka! Horváth dostal výbavu na důchod
Video se připravuje ...

Dojatý Horváth po rozlučce: Jak mu došly slzy a co s ním bude dál
Video se připravuje ...

Pavel Horváth jako spokojený důchodce. Před svou rozlučkou dostal dokonce potřebnou výbavu
Pavel Horváth jako spokojený důchodce. Před svou rozlučkou dostal dokonce potřebnou výbavu

S Horváthem se přišla rozloučit vyprodaná Doosan Aréna a řada velkých osobností z fotbalu, hokeje, dorazila i řada známých herců. Na střídačkách týmy řídili Miroslav Koubek a Pavel Vrba , současný a minulý trenér plzeňské Viktorie.

Na hřišti běhali současní členové mistrovského kádru, přijeli také Vladimír Darida , Jan Rezek , Petr Jiráček a další Horváthovi blízcí kamarádi. Na trávníku své fotbalové umění předváděli i čeští hokejisté.

Slzy v očích měl Pavel Horváth při svém loučení s kariérou v PlzniFoto Michal Beránek (Sport)

Kapitán národního týmu Jakub Voráček , olympijský vítěz a šéf plzeňských Indiánů Martin Straka , Jaroslav Špaček , Jíří Hudler a další. Z herců na trávníku běhali například Ivan Trojan , Ondřej Vetchý či režisér a herec Jakub Kohák .

Hlavní potlesk však patřil největší osobnosti plzeňské kopané. Pavel, Horváth, Pavel, Horváth, skandovali diváci nejsilněji. Čtyřicetiletý bard naposledy navlékl svou oblíbenou desítku a s dojetím mával zaplněnému hledišti.

Modří – Červení 7:12

Branky: 16. a 17. Bakoš, 35 (+2) a 39. Kohák, 26. Pletka, 47. Vlasák, 55. z pen. Vetchý – 15. a 53 Dyk, 33. a 52: Pilař, 43. a 47. Tecl, 60. a 61. Patrik Horváth, 10. Voráček, 20. Rezek, 41. Pavel Horváth.
Diváků: 11 555

Sestavy:
Modří:
Kozáčik , Špit - Procházka, Rajtoral , Chramosta , Vaněk, Hořava, Petržela, Bakoš, Jiráček, Pletka, Vlasák , Hudler, Špaček, I. Hašek , Vetchý, Kohák, Horváth a syn Patrik (7)
Trenéři: Koubek, Bečka, Kostelník

Červení:
Bolek, Pavlík - Limberský, Kovařík, Kolář , Hejda, Hrošovský , Pilař , Tecl , Holenda, Rezek, Darida, Kovář, Straka, Voráček, Dyk, Trojan, Horváth a syn Patrik
Trenéři: Vrba, Krejčí

Sudí: Královec, Paták, Vilczek

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud