14. června 2015 • 11:28

Blatterovi otrnulo. Zvažuje, že ve vedení FIFA zkusí setrvat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sepp Blatter bude možná usilovat o setrvání v čele Mezinárodní fotbalové federace FIFA. Podle anonymního zdroje švýcarského listu Schweiz am Sonntag mu soukromě vyjádřili podporu zástupci některých svazů z Afriky a Asie a požádali ho, aby si rozhodnutí odstoupit ještě rozmyslel.



Šéf kontrolní komise FIFA Domenico Scala, jenž má za úkol dohlédnout na chystané volby nového předsedy, však Blattera před úmyslem zůstat varoval. V oficiálním vyjádření prohlásil, že je "nezbytné pokračovat v započatém procesu výměny předsedy, jak bylo oznámeno".

Devětasedmdesátiletý Blatter ohlásil rezignaci před necelými dvěma týdny krátce po svém znovuzvolení předsedou FIFA pod tlakem neustále se rozrůstajícího korupčního skandálu ve světovém fotbale, v jehož čele stál od roku 1998. FIFA bude jednat o termínu nových voleb v červenci, nového lídra by mohli funkcionáři zvolit nejdříve v prosinci.

Podle švýcarského listu ovšem Blatter vážně pomýšlí na to, že se funkce nevzdá. O jeho obnoveném zájmu o předsednický post údajně svědčí i odchod mluvčího FIFA Waltera de Gregoria, který prý patřil mezi zastánce "nového začátku" a doporučoval Blatterovi, aby odešel.

De Gregorio, jenž odstoupil tento týden poté, co v diskuzním pořadu vyprávěl vtip na účet FIFA, se ke spekulacím nevyjádřil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud