27. června 2015 • 15:03

Čeští fotbalisté bez angažmá porazili Rumuny 2:1 a musí hledat nové hráče

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tým trenéra Vernera Ličky, složený z hráčů, kteří jsou aktuálně bez angažmá, porazil v sobotním osmifinálovém utkání mezinárodního turnaje FIFPro výběr hráčů z Rumunska 2:1. Čtvrtfinále Češi odehrají pravděpodobně v pátek 3. července v Portugalsku. Podrobnosti zveřejnil web ČAFH.



Český výběr poslal před zraky řady zástupců klubů, skautů a agentů, do vedení David Střihavka, rumunský tým sice vyrovnal, ale ještě před koncem první půle rozhodl duel Michal Zeman (2:1). Po vyhraném osmifinále čeká český tým čtvrtfinále v portugalském Lisabonu.

„Skauti a agenti si nenechali ujít možnost vidět hráče, kteří jsou aktuálně bez profesionálních smluv, v ostrém zápase. Je to jedinečná možnost doplnit vlastní kádr téměř okamžitě a to bez zdlouhavého testování,“ nechala se slyšet předsedkyně ČAFH Markéta Haindlová.

Koordinátor letního kempu ČAFH Dominik Rodinger současně vyzývá profesionální hráče, kteří ještě nemají klub pro nadcházející sezónu, aby se k týmu připojili.

„Někteří z hráčů byli po zápase osloveni přítomnými zástupci klubů a dohodli se na angažmá. Jsme teď v nelehké situaci, kdy musíme tým ČAFH rychle doplnit o další hráče. Na druhou stranu jsme ale rádi, že turnaj, potažmo celý kemp plní svou funkci,“ pochvaloval si Rodinger.

Zápas sledovala také zástupkyně mezinárodní hráčské unie FIFPro, Suzanne Bakkerová, která celý turnaj organizuje. „Se Suzanne nás pojí nejen poměrně úzká spolupráce, ale také dlouhodobé přátelství. Jsem ráda, že jsem měla možnost jí ukázat, že se i u nás v Ćeské republice daří krůček po krůčku zlepšovat hráčům jejich pracovní podmínky,“ doplnila Haindlová.

Sestava týmu ČAFH: Kotěra (45. Fryšták) – Kubáň, Růžička, Turek, Koukal – Lička Mário, Ježdík, Očovan (82. L. Horváth) – Engelmann (80. Koštíř), Střihavka David (65. Vacek), M. Zeman (53. Kotyza). Trenér Lička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud