Tomáš Podvín
28. června 2015 • 16:05

Pudil: Vydra a EURO? Watford ho platí, chápu, že ho nepustili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace se ukázala na ME do 21 let v dobrém světle, přesto ze skupiny nepostoupila. Přitom chyběl malý kousek. O to více možná mrzí, že za Dovalilův výběr nemohl hrát útočník Matěj Vydra, kterého odmítl pustit Watford. „Je to nepříjemné, ale klub ho platí,“ tvrdil spoluhráč mladého kanonýra Daniel Pudil.



Matěj Vydra i jeho agent se na poslední chvíli snažili vedení Watfordu přesvědčit, to se ale obměkčit nenechalo. Svým postojem naštvalo mnoho českých fanoušků i předsedu organizačního výboru ME Petra Fouska. „Fotbalový Bůh počínání Watfordu vidí,“ hlásil.

Daniel Pudil to ale vidí trochu jinak. „Pro Matěje je to samozřejmě nepříjemné. Na druhou stranu, Watford ho platí a usoudil, že by asi neměl dostatečnou regeneraci. Po EURO by naskočil hned do přípravy,“ uvedl důvod neoblomného postoje nováčka Premier League. „Já klub chápu,“ dodal.

Sám levonohý fotbalista doufá, že v týmu zůstane i po postupu do nejvyšší anglické soutěže. „Koukal jsem, že někoho přivedli. Uvidíme, jak to dopadne, jestli tam zůstanu, nebo ne. Je tam kvóta, že může být v kádru pouze 25 hráčů a minimálně 8 musí být z Velké Británie. Podrobnější informace zatím nemám, mám na dva roky smlouvu a bylo mi řečeno, že mám přijít normálně na přípravu. Věřím, že se v kádru udržím.“

A jak vypadala Pudilova „domácí“ příprava? „Snažil jsem se udržovat v kondici, aby ta příprava byla lehčí. Chodil jsem běhat, do posilovny a taky na různé fotbaly. V neděli odlétám zpět do Anglie,“ prozradil.

Ještě před odletem stihl rozlučkový zápas Petra Švancary na zaplněném stadionu Za Lužánkami. A z celé akce byl nadšený. „Je to neuvěřitelný. Určitě jsem nečekal, že bude tolik lidí, je to fantastický. Jenom se divím, proč si ty lidi nenajdou cestu i na ligové zápasy. Kdyby byla takováhle kulisa, tak by se každému hrálo líp,“ zakončil několikanásobný český reprezentant.

Švancara se za slzy nestyděl. Podívejte se, jak skvělou měl rozlučku
Video se připravuje ...

Šlo o Lužánky! Švancara prosil zlobivé fanoušky, ti neposlouchali
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud