28. června 2015 • 13:59

Anglie má hrdinky. Fotbalistkám přál k semifinále Rooney i Beckham

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Japonské fotbalistky nezastavila v cestě za obhajobou titulu na mistrovství světa ani Austrálie, i když jim ve čtvrtfinále dlouho vzdorovala. Zápas v Edmontonu rozhodla až v 87. minutě střídající Mana Iwabučiová. V semifinále se Japonky utkají s Anglií, která naopak v sobotu rozhodla svůj zápas s pořádající Kanadou během úvodní čtvrthodiny.



"I kdybychom nedali gól v normální hrací době, povedlo by se nám to v prodloužení. O tom jsme se bavili v poločase. Hlavní bylo hrát dobře," řekl japonský kouč Norio Sasaki.

V semifinále se Japonky utkají s Anglií, která naopak v sobotu rozhodla svůj zápas s pořádající Kanadou během úvodní čtvrthodiny. V 11. minutě otevřela skóre Jodie Taylorová a krátce nato se trefila i Lucy Bronzeová. Naději dala domácímu týmu snížením těsně před pauzou Christine Sinclairová, Anglie však už vedení udržela.

Radost z anglických fotbalistek měl kapitán národního týmu Albionu Wayne Rooney. Na svém účtu na twitteru jim poblahopřál k postupu do semifinále a napsal, že Anglie je na ně pyšná.

"Píšeme historii, jsme teprve třetí anglický tým v semifinále mistrovství světa. Jsem na všechny ohromně pyšný," řekl kouč Mark Sampson. Jeho svěřenkyně napodobily anglické fotbalisty, kteří byli v semifinále MS v Itálii v roce 1990. Nyní touží navázat na jediný titul kolébky fotbalu, který Angličané vybojovali v roce 1966.

Ve druhém semifinále proti sobě nastoupí USA a Německo.

Mistrovství světa fotbalistek v Kanadě - čtvrtfinále:

Austrálie - Japonsko 0:1 (0:0)

Anglie - Kanada 2:1 (2:1).

Semifinálové dvojice:

USA - Německo,

Japonsko - Anglie.

Radost anglických fotbalistek po výhře nad Kanadou.
Radost anglických fotbalistek po výhře nad Kanadou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud