Michal Koštuřík
29. června 2015 • 04:50

Švancara sjednotil Brno! Už tři firmy chtějí stavět nové Lužánky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výstup z celé akce je jasný: Brno chce a potřebuje nový fotbalový stadion, který zaplní do posledního místečka! Sobotní monstrózní rozlučka útočníka Petra Švancary strhla davy a dost možná pohnula problémem, které druhé největší české město léta trápí. „Vraťte fotbal za Lužánky,“ skandovaly tisícovky lidí na benefici odchovance Zbrojovky. Není vyloučeno, že se dočkají a moderní stavba vyroste za pár let právě tady, kde to lidé milují.



Už to není tak beznadějné. O zhruba dvoumiliardovou investici projevily podle primátora Petra Vokřála zájem tři firmy. Přislíbily výstavbu nového fotbalového chrámu s kapacitou 20-30 tisíc lidí, který by mohl sloužit i potřebám národního týmu. „Budeme tlačit na to, aby nový stadion vyrostl právě za Lužánkami. A do té doby chceme, aby se tu uskutečňovaly podobné akce, jako byla tato,“ prohlásil Petr Švancara, jehož realizovaná myšlenka sjednotila celé Brno a široké okolí.

Z toho mrazí! Podívejte se, jak fanoušci Za Lužánkami vítali Švancaru
Video se připravuje ...

Šlo o Lužánky! Švancara prosil zlobivé fanoušky, ti neposlouchali
Video se připravuje ...

Projekt je na stole už osm let. Až nyní se ale daly věci do pochodu, zámožní investoři jsou připraveni se do velké akce pustit. Jestli bude nový stadion za Lužánkami, kde si to přeje většina obyvatelstva, anebo v prostorách brněnského výstaviště, to zatím jasné není. „Já už jsem slyšel tolik variant,“ mávnul rukou Jan Maroši, bývalý výtečný záložník Olomouce a Brna. Také on si předevčírem přišel za Lužánky zavzpomínat a na prahu padesátky ukončit svou aktivní činnost.

Je stále reálnější, že se Maroši důstojného domova pro Zbrojovku dožije. Jedna z firem dokonce už předložila primátorovi vyhotovenou vizualizaci stadionu. „Kdyby se jednalo o jeden subjekt, jsem poměrně skeptický. Vzhledem k tomu, že jsou to tři firmy, které přišly se stejnou myšlenkou, je to zajímavé,“ uvedl Vokřál.

Vrcholného představitele radnice si jubilant Švancara oblíbil. Říká o něm, že je „normální dobré kořeň“. Hlavně jeho jméno je pro něj nadějí, že sobotní show nezůstane poslední. Rád by například viděl v lednu na stadionu extraligový hokej s domácí Kometou. „Záleží, jak to vyhodnotí kompetentní lidé. Pokud dostane Lužánky na starosti subjekt, který se ně bude starat a pořádat akce, na kterých vydělá, tak je možný i hokejový zápas,“ mínil Švancara.

Fanoušci sobě a Švancarovi. Za Lužánky se vrací fotbal po 14 letech
Video se připravuje ...

Horváth: Švancara byl ošklivý protihráč, ze soupeřů si dělal srandu
Video se připravuje ...

Mercedes Švancara zajel do garáže! Tleskalo mu 35 tisíc fanoušků
Video se připravuje ...

Břichem odstavil brankáře, za oslavu dostal žlutou. Kohák zase řádil
Video se připravuje ...

BŮH Švancara! Během sóla za běhu zdravil fanoušky Za Lužánkami
Video se připravuje ...

Švancara se za slzy nestyděl. Podívejte se, jak skvělou měl rozlučku
Video se připravuje ...

MERCEDES Švancara! Podívejte se na úžasné choreo z rozlučky
Video se připravuje ...

Střet hvězd! Kohák s Dykem bavili, zpěvák simuloval zásah loktem
Video se připravuje ...

Voráček o Švancarově rozlučce: To byl vrchol mé fotbalové kariéry!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud