24. června 2015 • 06:00

Preisové k českému fotbalu patří, když do míče nekopou, tak je prodávají

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rodina Preisů a fotbal, to je úzké spojení. Už zesnulý děda Vlastimil na přelomu 40. a 50. letech 12x reprezentoval Československo a vstřelil sedm gólů, třikrát bral titul se Spartou Praha, jednou se Slovanem Bratislava. Syn Vlastimil rovněž oblékal dres Sparty Praha, vnuk Daniel chytal pro změnu za Slavii. A nyní vede obchod se sportovním zbožím. Jenom pravnuk Lukáš se více věnuje vážné muzice.



TJ Praga, to je fotbalová historie. Starobylý pražský klub své hřiště otevřel v roce 1904, jde o nejstarší fotbalové místo v České republice. A naproti hned přes říčku Rokytku je nový obchod se sportovními potřebami, který provozuje rodina Preisů. „Dlouho jsme sháněli místo, kde by se pojila hezká pozice a fotbal,“ prozrazuje Daniel Preis, jenž společně s otcem firmu založil v roce 1992. Našli ho, na místě, kde dříve stávala vysočanská pošta.

Pro pragováky je to dar. „Klub má rozsáhlou mládež, už několik let jim poskytujeme zboží za nadstandardních podmínek, mohou si vybrat ze značek Zeus a Royal,“ prozrazuje Preis. „Jde o kompletní servis pro tým dospělých i mládeže a jsou spokojeny obě strany,“ tvrdí.

Na nové prostory se přišly podívat zajímavé osoby. „Stačí do něj kopnout,“ bere si jeden míč z regálu Petr Mikolanda. „Nebo trknout hlavou,“ nezapře v sobě bývalého stopera Martin Hyský, bývalý hráč Slavie Praha, jenž nyní odborně provází televizní přenosy. „Hlavně aby se dařilo,“ přeje další známá tvář červenobílých Olda Hlavnička.

Rodina Preisů k českému fotbalu zkrátka patří. 

Martin Hyský, Daniel Preis a Petr MikolandaFoto spo

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud