2. července 2015 • 11:00

Čech zahájil svou letní fotbalovou školu, dorazil i kouč Vrba

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvá posila Arsenalu brankář Petr Čech dnes v Praze na Strahově oficiálně zahájil jubilejní desátý ročník své letní fotbalové školy. S tréninkem mu dopoledne přišel pomoci i kouč české reprezentace Pavel Vrba, který měl poté s dětmi besedu.



"Jsem rád, že pozvání přijal. Věřím, že tím, že bude chodit po tom hřišti, si děti vezmou rady víc k srdci, protože ho znají a vědí, co dokázal. Věřím, že je potěší," řekl Čech na tiskové konferenci. "Asi si to rozdělíme, abychom si nelezli do zelí," plánoval s úsměvem.

Vrba se vrátil k trénování dětí po dlouhé době. "Mládež jsem vedl naposledy před dvanácti třinácti lety, takže možná budu sbírat informace a až skončím u dospělých, tak se vrátím k žákům," žertoval Vrba. "Nechám to na Petrovi a budu jen dohlížet. Chci vidět, jak se trénuje v Arsenalu," připomněl kouč, že Čech v pondělí přestoupil z Chelsea do týmu londýnského konkurenta.

Čech zahájil svou letní fotbalovou školu, dorazil i kouč Vrba
Video se připravuje ...

Školu tak poprvé vede jako hráč "Kanonýrů". Bylo to poznat i na oblečení dětí, které vyměnily modrou barvu Chelsea za červenou Arsenalu. "Většinou se mě děti ptají, jaký mám plat a auto. Ale jelikož je přestup úplně čerstvý, bude to na dnešní besedě asi zajímavé," usmál se třiatřicetiletý gólman.

Děti ve věku sedmi až patnácti let se neučí jen fotbalovým dovednostem, ale také si zdokonalují angličtinu, dozvědí se, jak se správně stravovat či pečovat o své tělo. Čech bude poprvé s malými talenty dva dny.

"Za těch předešlých deset let vyšel program vždy tak, že jsem se tu objevil a pak odjížděl na přípravu. Teď mám ještě potom volno, takže mám možnost školu poprvé zahájit i vyhlásit výsledky turnaje," uvedl Čech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud