Stanislav Hrabě
3. července 2015 • 14:34

Dukla Praha vyrazila na Celtic, cizince bez víz nechala doma

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GLASGOW | Tomu se říká příprava! Duklu Praha pozval na zápas slavný Celtic Glasgow. „Když vás osloví takový klub, není co řešit, každý by takové pozvání přijal,“ vítá trenér Luboš Kozel mistra Skotska jako sparingpartnera. „Dá to víc než čtyři jiná přátelská utkání,“ zdůrazňuje jeho přínos. Měl ovšem i ztráty. Do Velké Británie nepřicestovali hráči, kteří nejsou občany Evropské unie.



Bidje Manzia z Konga, Aldin Čajič z Bosny a Hercegoviny a Branislav Miloševič ze Srbska. To jsou hráči Dukly Praha, které nepustily do Velké Británie zpřísněné podmínky na hranicích a ostrovy za kanálem La Manche. Nejsou totiž součástí shengenského prostoru. „Vyřízení víz by trvalo měsíc,“ upozorňuje Kozel. „Je to škoda především pro ně, rádi by si proti takovému soupeři zahráli,“ vžívá se do jejich pocitů.

Přímočaře prošel hranici francouzský útočník Jean-David Beauguel, „Je to výhoda být evropský občan,“ pochvaluje si. Mírné potíže měl španělský kolega Néstor Albiach. „Má totiž tři měsíce propadlý pas,“ oznamuje vedoucí mužstva Petr Malý. Naštěstí mohl vycestovat na španělský občanský průkaz. Nikdo jiný nedostatky v dokumentech nehlásil. „Néstor je v tomhle výjimečný,“ podotýká trenér Kozel.

Zápas v Glasgow program přípravy nijak nenarušuje, cestování a přesun o jedno časové pásmo na západ mu nevadí. "Doma bychom měli jeden trénink, ten zvládneme i ve Skotsku,“ shrnuje trenér Kozel. „Zápas bude před vyšší návštěvou, klukům se zvedne motivace,“ odhaluje další výhody.

Výsledek bude ovšem sledovanější než předchozí přípravné duely, ostudu hráči Dukly udělat nechtějí. „Je to pro nás velká prověrka,“ souhlasí Kozel. Hráli jsme s mistrem Slovenska (Trenčín), teď hrajeme s mistrem Skotska (Celtic), na soustředění v Rakousku nás čeká řecký premiant (Olympiakos Pireus),“ vypočítává. „Kvalita se zvedá,“ dodává.

Dukla Praha bude mít opravdu luxusní předligovou přípravu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud