7. července 2015 • 16:40

V Anglii urazili bronzové hrdinky z MS: Teď můžete být zase matky

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhráli jste medaili na MS a teď zpátky k plotně. I tak si mnoho fanoušků vyložilo vzkaz, který na svém oficiálním twitterovém účtu publikovala anglická Fotbalová asociace. V něm oslavovala bronzový tým ze světového šampionátu v Kanadě. Vzkaz byl pod tlakem veřejnosti zase smazán.



Tohle v Anglii ještě nezažili. V uplynulých týdnech získaly pozornost věnovanou obvykle hvězdám Premier League pro sebe anglické fotbalistky, které nečekaně došly na mistrovství světa poprvé v historii až k medaili, přičemž v semifinále vypadly s Japonskempo vlastním gólu v samotném závěru.

Fotbalová asociace umístila na internet vzkaz upozorňující na článek o příletu týmu domů s následujícím zněním: „Naše Lvice se vracejí zpět, aby byly matkami, partnerkami a dcerami, ale získaly také další titul – jsou to hrdinky.“

Tweet týkající se fotbalistek Anglie vzbudil velké vášněFoto twitter.com

Tento vzkaz odstartoval vlnu kritických reakcí od fanoušků, kteří autorovi vzkazu vyčítali, že tak urazil ženskou reprezentaci, protože podobně by se nezachoval v případě jejich mužských protějšků.

„Jedna otázka se nabízí. Napsali by takové věci i o mužích? Ne, protože muži by nikdy na velkém turnaji tak dobře nehráli,“ neodpustil si vtipnou narážku redaktor v listu Daily Telegraph.

Autor tweetu odmítl jakékoliv obvinění ze sexismu. „Vzkaz měl vyjádřit pocity z momentu, kdy se hráčky opět setkají se svými rodinami. Napsal bych to samé i pro fotbalisty,“ vyjádřil se James Callow pro BBC. Fotbalová asociace nicméně vzkaz později smazala. A nepřímo tím přiznala zaváhání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud