9. července 2015 • 04:20

Nový majitel Viktorky: Buď bude hrát na Žižkově, nebo vůbec

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Žižkov změnila po téměř dvaceti letech majitele. Tradiční pražský klub, který po ztrátě profesionální licence administrativně sestoupil do třetí ligy, převzal od Luďka Vinše jeho bývalý funkcionář Jiří Rýva. „Koupil jsem sto procent akcií,“ potvrdil Rýva deníku Sport. Na jásot fanoušků populární Viktorky je však ještě brzy. „Mám lhůtu na oddlužení klubu. Pokud se mi to nepovede, můžu akcie panu Vinšovi vrátit,“ upozorňuje nový boss, že stav ohrožení ještě zdaleka nepominul.



Nový začátek, nebo také definitivní krach. Jaký bude osud klubu, o němž psal už Karel Poláček v legendární knize Muži v ofsajdu, je stále nejasné. Ve svých obrovských rukách ho má Jiří Rýva, který zadluženou Viktorii koupil od Luďka Vinše – a v těchto dnech intenzivně jedná s věřiteli. „Jsou tam velké dluhy a plno nedořešených věcí,“ netají.

Zřejmě klíčová schůzka čeká Rývu dnes, kdy se sejde se zástupci městské části Praha 3, které patří stadion, za jehož nájemné dluží Viktoria podle ČTK 900 tisíc korun. „Prvotní a největší je pro mě dohoda s městem, protože Viktorka patří na Žižkov. Pokud by měla hrát někde jinde, nemá cenu, aby vůbec hrála,“ říká Rýva.

Byť svérázný klub s početnou komunitou oddaných fanoušků skončil v uplynulé sezoně na 4. místě II. ligy, přišel o profesionální licenci a byl přeřazen do ČFL. Zda-li však vůbec bude třetí nejvyšší soutěž hrát – a s kým, to je zatím vedlejší. Prioritou je ozdravění klubové ekonomiky, která dlouhodobě trpěla podfinancováním.

„Osobu trenéra ani kádr zatím neřeším. Nemůžu je přece oslovovat, když jim nemůžu nic nabídnout,“ říká Rýva, který nicméně zůstává optimistou. „Věřitelé jsou většinou vstřícní, vědí, že je lepší, když dostanou aspoň něco než nic. Když nebudou přístupní, nebudeme moci nastoupit do soutěže. Byla by škoda, kdyby Viktorka Žižkov měla skončit v propadlišti dějin.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud