Stanislav Hrabě
15. července 2015 • 18:24

Další souboj Ronaldo vs. Messi, o trofej Nejlepšího fotbalisty Evropy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlaté míče nejlepšího fotbalisty světa si fenoméni posledních let Cristiano Ronaldo a Lionel Messi rozdělují už sedm let, nikoho mezi sebe nepustí. V anketě o Nejlepšího fotbalistu Evropy, kterou společně s evropskou fotbalovou unií pořádá prestižní německý sportovní časopis Kicker a hodnotí se soutěžní ročník, už tak neodstrčitelní nejsou. 



Ze čtyř dosavadních ročníků vyhrál každý jednou, radovali se také španělský záložník Andrés Iniesta (2011/201) a francouzský zbojník Franck Ribéry (2012/2013). Teď se mohou dva adorovaní sokové utkat o další trofej.

Neymar, Buffon, Hazard, Vidal, Pirlo, Suárez. To jsou jejich soupeři. První kolo ankety o Nejlepšího fotbalistu Evropy za ročník 2014/2015 poslalo do druhého deset vyvolených, nechybí žádná hvězda. Český zástupce však mezi desítkou nejlepších není, není koho nabídnout.

V anketě hlasují novináři všech 54 členských zemí UEFA. Českou republiky od jejího vzniku před pěti lety zastupuje deník Sport. V prvním kole respondenti vybírají pět adeptů bez jakéhokoli omezení, jen hráči musejí působit v evropských klubech. Ve druhém z deseti nejlepších dávají hlas třem, finále přichází při Losu ligy mistrů koncem srpna v Monaku, kdy tři vyvolení se dozvědí pořadí osobně přímo na pódiu.

Loni se překvapivě radoval portugalský střelec Cristiano Ronaldo, jenž trochu nešetrně odstrčil hrdiny mistrovství světa v Brazílii. Letos se světový šampionát nehrál, výběr nejlepšího bude o to složitější. Opět může tedy dojít k tradičnímu souboji fotbalových veličin posledních let Ronaldo vs. Messi. Nebo se bude letos radovat někdo jiný?

Nominace deseti fotbalistů na cenu UEFA pro nejlepšího hráče působícího v Evropě:
Gianluigi Buffon (Itálie/Juventus Turín)
Eden Hazard (Belgie/Chelsea)
Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona)
Neymar (Brazílie/FC Barcelona)
Paul Pogba (Francie/Juventus Turín)
Andrea Pirlo (Itálie/Juventus Turín, nyní New York City)
Cristiano Ronaldo (Portugalsko/Real Madrid)
Luis Suárez (Uruguay/FC Barcelona)
Carlos Tévez (Argentina/Juventus Turín, nyní Boca Juniors)
Arturo Vidal (Chile/Juventus Turín)

Další pořadí:
11. Arjen Robben (Niz./Bayern Mnichov), 12. Manuel Neuer (Něm./Bayern Mnichov), 13. Carlos Bacca (Kol./FC Sevilla, nyní AC Milán), 14. Andrés Iniesta (Šp./FC Barcelona), Álvaro Morata (Šp./Juventus Turín) a Thomas Müller (Něm./Bayern Mnichov), 17. Kevin de Bruyne (Belg./Wolfsburg), 18. Zlatan Ibrahimovic (Švéd./PSG), 19. Gareth Bale (Wal./Real Madrid) a André-Pierre Gignac (Fr./Marseille), 21. Robert Lewandowski (Pol./Bayern Mnichov) a Ivan Rakitič (Chorv./FC Barcelona), 23. Jérome Boateng (Něm./Bayern Mnichov), Xavi Hernández (Šp./FC Barcelona, nyní Al Sadd), Jackson Martínez (Kol./FC Porto), Javier Mascherano (Arg./FC Barcelona) a Alexis Sánchez (Chile/Arsenal), 28. Giorgio Chiellini (It./Juventus Turín), Roberto Firmino (Braz./Hoffenheim, nyní Liverpool), Nemanja Matič (Srb./Chelsea), Arkadiusz Milik (Pol./Ajax Amsterodam), Nicolás Otamendi (Arg./Valencia), Sergio Ramos (Šp./Real Madrid), Marc-André ter Stegen (Něm./FC Barcelona) a Arda Turan (Tur./Atlético Madrid, nyní FC Barcelona).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud