16. července 2015 • 16:13

Viktoria? Kdepak, stadion na Žižkově si pronajme Slavoj Vyšehrad

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Praha 3 pronajme žižkovský stadion fotbalovému klubu Slavoj Vyšehrad, který postoupil do druhé ligy. S dalšími zájemci včetně dosavadního nájemce Viktorie Žižkov bude jednat. O rozhodnutí rady dnes informovala starostka Vladislava Hujová, podmínky pronájmu neuvedla.



Dlouholetý nájemce Viktoria Žižkov neplatil za stadion nájemné. Radnice mu proto smlouvu vypověděla a domáhá se dluhu u soudu. Zadlužený klub nedávno změnil majitele. Hujová bude s novým nájemcem stadionu i s majiteli Viktorie dál jednat, schůzka je naplánována na pátek.

"K tradicím Žižkova patří i klub Viktoria Žižkov. Naše vůle je mu tedy v rámci možností umožnit narovnání vztahů," uvedla Hujová.

Městská část je vlastníkem stadionu, v uplynulých letech za něj postupně zaplatila 70 milionů korun. Scelení majetku dokončila loni nákupem administrativní budovy, tribuny a osvětlení.

Viktoria Žižkov, která patří mezi nejstarší české fotbalové kluby, od loňského září nezaplatila za stadion nájemné. Radnice proto nedávno podala žalobu. Dluh vůči městské části se vyšplhal na 1,2 milionu korun.

Žižkovský fotbalový klub v minulosti proslul i korupčními aférami spojenými s působením manažera Ivana Horníka. Média upozornila na to, že hráči nedostali už několik měsíců zaplaceno. Bývalý funkcionář Viktorie Jiří Rýva nedávno koupil od Luďka Vinše 100 procent akcií klubu a chce Viktorii vyvést z ekonomické krize.

Fotbalisté Viktorie Žižkov budou v následující sezoně hrát třetí nejvyšší soutěž ČFL, nedostali totiž licenci na druhou ligu. Vyšehrad, který naopak do druhé ligy postoupil, nemá pro tuto soutěž vyhovující stadion.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud