16. července 2015 • 20:03

Češi bez angažmá jsou ve finále, poražení Francouzi je odvezli do hotelu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační jízda pokračuje. Český výběr hráčů bez angažmá porazil v semifinále mezinárodního turnaje FIFPro Francii 3:1 a čeká ho bitva o titul. „Je to neskutečné, co se klukům povedlo. Ale ještě neslavíme, všichni víme, proč jsme tady. Chceme pohár,“ konstatoval Dominik Rodinger, sportovní ředitel České asociace fotbalových hráčů (ČAFH), která stojí za projektem, kdy pořádá kemp pro hráče bez angažmá a pomáhá jim najít nové působiště.



Češi už v rámci turnaje porazili Rumuny, Portugalce, Švýcary a teď na nizozemské půdě i Francii, když se střelecky prosadili Veselý, Jeslínek a Engelmann.

„Na hřišti se tvrdě bojuje, ale jinak je všechno v přátelské atmosféře. Třeba poražení Francouzi vzali naše hráče autobusem zpět na hotel, aby se mohli co nejdříve věnovat regeneraci,“ chválil soupeře Rodinger, který s Francouzi vše dojednal. „Všichni chtějí vyhrát, ale k tomu se ještě usmívají a všechno je na pohodu,“ dodává.

Finálové boje turnaje FIFPro už provází atmosféra velkých akcí. „O všechny je skvěle postaráno, v hotelu je k dispozici regenerace, bazén, posilovna. Máme neskutečné podmínky. Někteří hráči, kteří to nikdy nezažili, jsou možná trochu v jiném světě,“ směje se Rodinger.

O první místo si výběr trenéra Vernera Ličky zahraje v sobotu s vítězem druhého semifinále mezi Polskem a Španělskem. „V pátek určitě bude regenerace a pak se budeme chystat na finále. Po něm bude slavnostní ukončení turnaje a věřím, že tam si to všechno užijeme,“ vyhlíží sobotní bitvu Rodinger, bývalý gólman a nyní funkcionář ČAFH.

Sestava českého týmu: Kotěra (46. Fryšták) – Kušnír, Jarošík, Starý, Josl (83. Jánošík) – Kabele, Ježdík, Kubáň – Veselý (54. Jeslínek), Střihavka (77. Zeman), Engelmann (61. Koukal). Trenér Lička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud