22. července 2015 • 21:45

Generali Cee Cup: Sparťan Turyna dal 4 góly, Slavia a Bohemians padly

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prvním hracím dnu mládežnického turnaje GENERALI CEE Cup kategorie U19 se představil všichni čeští zástupci. Sparta si poradila s australským Olympic FC a zvítězila jednoznačně 6:0. Další čeští zástupci nezískali ani bod. Slavia prohrála s FK Sarajevem 0:1 a stejným poměrem nestačili hráči Bohemians 1905 na Pandev Academy. V zahajovacím zápase remizoval slovenský AS Trenčín s Vasas Kubala Academy.



Trenčín si neporadil s obranou Vasase

Loňský finalista AS Trenčín zahájil letošní GENERALI CEE Cup zápasem proti maďarskému týmu Vasas Kubala Academy. Tým ze Slovenska byl aktivnější od samého začátku zápasu. První šanci měl hned v 5. minutě útočník Patrik Kochan, brankáře však překonat nedokázal. V 27. minutě se prezentoval pěknou střelou Filip Halgoš, ale zatím bezchybného brankáře Vasase nepřekonal. Trenčín pokračoval i po poločase v neustálém tlaku, který gólově zúročil až v 72. minutě, kdy se prosadil Erik Mikeš, který dorazil střelu spoluhráče Milana Kvocera, který před gólem předvedl krásnou individuální akci.  Radost slovenského týmu netrvala dlouho, protože v 80. minutě vyrovnal po rychlé akci Szabolics Rabatin a uzavřel tak skóre na konečných 1:1.

AS Trenčín – Vasas Kubala Academy 1:1
Branky: 72.  Erik Mikeš – 80. Szabolics Rabatin

Sparta rozstřílela Olympic FC. Turyna vstřelil 4 góly

AC Sparta Praha vstoupila do turnaje na domácí půdě na Strahově, kde jí čekal soupeř z daleké Austrálie Olympic FC. A hned v úvodu borci z Prahy v netradičně bílých dresech ukázali, kdo bude na hřišti pánem. Během prvního poločasu se mladí hráči Sparty prosadili třikrát a další velké šance letenského týmu pochytal brankář Olympic FC, který byl jednoznačně nejlepším hráčem svého týmu. V druhém poločase dovršil hattrick Daniel Turyna, který přidal ještě jednu branku a v prvním zápase se tak prosadil hned čtyřikrát!

AC Sparta Praha – Olympic FC 6:0
Branky: Turyna 4, Hašek, Čmelík

Bohemians v 10 nezvládli zápas s Pandev Academy

Další český zástupce se představil na turnaji v souboji s makedonskou akademii Gorana Panděva. Zápas byl od začátku velmi bojovný. Ojedinělou šanci měl v 28. minutě útočník Pavel Láf, který však slabou střelou brankáře nepřekvapil. Velkou šanci nabídl ve 31. minutě stoper Bohemians Lukáš Trampota, který nepovedenou rozehrávkou vyslal soupeře do úniku. Svou chybu však stihl napravit a odvrátit míč na roh. Druhý poločas nezačal pražský tým šťastně. V 50. minutě po druhé žluté kartě musel do sprch kapitán Filip Vacík a navíc o dvě minuty později využil početní výhody kapitán Valentin Kochoski a poslal Pandev Academy do vedení, 1:0! Klokani se však nevzdávali. V probíhající 64. minutě měl po pěkné křídelní akci velkou šanci David Věchtík, poloprázdnou branku však trefit nedokázal. O dvě minuty později dostali Klokani velkou šanci výsledek srovnat, Antonín Vaníček však nařízený pokutový kop neproměnil. A protože se už nestalo nic zajímavého, hráči Pandev Academy v prvním zápase skupiny získali tři body do tabulky za výhru 1-0.

Bohemians 1905 – Pandev Academy 0:1
Branky: 52. Kochoski

FK Sarajevo předčilo Slavii Praha

I poslední český účastník se představil v prvním hracím dni turnaje. SK Slavia Praha narazila na FK Sarajevo. Po vlažném začátku rozproudil diváky brankář Slavie, který zneškodnil dvě tutové šance Sarajeva. Slavia se v prvním poločase jen těžko dostávala k brance soupeře, a protože tým z Bosny své šance nevyužil, šlo se do kabin za stavu 0:0. To co se hráčům v bílém nepovedlo v prvním poločase, to se podařilo hned na začátku druhého. Ve 48. minutě se po přízemním centru prosadil Nihad Mujakic a poslal FK Sarajevo do vedení 1:0. Sarajevo bylo nadále aktivnějším týmem. Slibnou šanci po průniku do vápna nezužitkoval Elvedin Heric. Mladíci Slavie se v podstatě nedostali k zakončení, a tak si FK Sarajevo připsalo zasloužené vítězství.

SK Slavia Praha – FK Sarajevo 0:1
Branky: 48. Mujakic

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud