24. července 2015 • 18:26

Senzace! Nizozemské hvězdy Cruijff a Bergkamp si zahrají za Blšany

Autor: sh, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je lahůdka pro fajnšmekry. Slavní Nizozemci Johan Cruijff a Dennis Bergkamp se v sobotu ukážou v akci ve Vroutku u Blšan. Do Čech je tak nezlákal žádný prvoligový klub, ale organizátoři turnaje přátel Zdeňka Kováře. „Už pro ně sháníme kopačky,“ říká Michal Hlaváč, ředitel turnaje. Obě legendy by měly podle serveru fotbal.cz hrát za tým AK Blšany 94.



První, co fanoušky napadne, je, že si z nich někdo dělá legraci. Účast hvězd z Nizozemska je podle organizátorů takřka stoprocentní.

„Je to tak, oba slavní Nizozemci jsou na návštěvě v Česku, od hostitele, který má na naše prostředí vazby, se dozvěděli, že se tato událost v sobotu u nás koná a řekli, že by to chtěli nejen vidět, ale že by si i zahráli!“ vykládá Hlaváč.

Turnaj se hraje na počest bývalého hráče a funkcionáře Dukly Žatec, Blšan a Teplic, Zdeňka Kováře, který ne vlastní vinou tragicky zahynul při dopravní nehodě. Organizátoři se těší na to, že start bývalých nizozemských reprezentantů by akci povýšila o několik tříd.

„Doufám, že si to nerozmyslí. Byla by to pro všechny účastníky nezapomenutelná událost!“ dodává ředitel turnaje.

Hrát se ve Vroutku u Blšan začíná v sobotu v půl desáté dopoledne, akce se zúčastní i staré gardy Teplic, Velké Dobré, Studené, Kovadliny a také tým FAČR. Za ten nastoupí například trojnásobný mistr ligy se Spartou, exreprezentant, hráč Lokerenu Roman Vonášek.

„Nechodím za starou gardu Plzně ani Sparty, nemám čas,“ hlásí pracovník FAČR na úseku mládeže. „A taky mě bolí kolena,“ doznává. „Přijít přislíbil i Víťa Lavička, nový trenér reprezentačního výběru do 21 let,“ prozrazuje Vonášek přítomnost bývalého spoluhráče ze sparťanského dresu, který ještě na jaře vedl letenský tým.

„Vypadá rozhodně lepší než já,“ směje se své poněkud rozložitější postavě. „Čtyři roky jsem nebyl na trávníku,“ připomíná.

Výběr FAČR povede ředitel Oddělení neprofesionálního fotbalu Otakar Mestek. Přivábil do něj nejen pracovníky sekretariátu, ale i schopné futsalisty. „Budeme silní,“ varuje ostatní účastníky.

Ve Vroutkách se bude nač dívat a co obdivovat.

Turnaj přátel Zdeňka Kováře Turnaj přátel Zdeňka KovářeFoto iSport.cz

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud