28. července 2015 • 16:54

Lužánky žijí dál! Švancarovo družstvo je má za stovku měsíčně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnská městská rada chce pronajmout fotbalový stadion za Lužánkami iniciativě Věříme Zbrojovce, což je družstvo fanoušků, ve kterém figuruje také bývalý hráč Petr Švancara. Právě Švancara se na stadionu nedávno rozloučil s kariérou. Iniciativa bude moci využívat trávník a pořádat další akce. O schválení smlouvy dnes novináře informovala náměstkyně primátora Klára Liptáková (KDU-ČSL).



Smlouva je na dobu neurčitou, nájemné představuje symbolická stokoruna měsíčně. Iniciativa Věříme Zbrojovce bude také pečovat o trávník. Od červencového rozlučkového zápasu jej udržovalo město. Pronájem se kromě pažitu týká jen bezpečných ochozů, nikoliv tribun se statickými problémy. "Necháme je uzamknout, součástí nájmu nebudou," uvedla Liptáková.

Zájem o využití stadionu pro jednorázové akce měli podle Liptákové i další pořadatelé. Stadion pro ně nezůstane uzavřený, mohou se na jeho využití domluvit s družstvem Věříme Zbrojovce.

Na Švancarovu rozlučku přišlo 27. června podle policejního odhadu téměř 35.000 lidí. Fanoušci před tím několik měsíců stadion čistili a brigádně prováděli různé práce, které umožnily uspořádat na zchátralém sportovišti po letech opět velkou akci.

Město zvažuje kompletní rekonstrukci stadionu s odhadovanými náklady přes 1,5 miliardy korun. Magistrát se pokusí získat peníze z Evropské unie a státního rozpočtu.

Město se také musí rozhodnout, zda bude pokračovat v původním projektu, který je starý několik let, nebo se vydá cestou mezinárodní soutěže a osloví firmy, jež mají zkušenosti se stadiony v Německu, Anglii nebo Francii. Některé firmy se už Brnu z vlastní iniciativy přihlásily.

Švancara se za slzy nestyděl. Podívejte se, jak skvělou měl rozlučku
Video se připravuje ...

Mercedes Švancara zajel do garáže! Tleskalo mu 35 tisíc fanoušků
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud