30. července 2015 • 21:43

Budoucnost Sparty zajištěna! Výběr U19 ovládl GENERALI CEE Cup

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jubilejní pátý ročník fotbalového turnaje do 19 let GENERALI CEE Cup ovládli fotbalisté Sparty Praha. Ve finále zvítězili nad brazilským Fluminense po remíze 1:1 v základní hrací době na penalty. Třetí místo obsadil tým Academy Panděv, který porazil Sarajevo 1:0.



Letošní ročník byl rozlosován do čtyř tříčlenných skupin. Sparta měla ve skupině B Hajduk Split a Olympic. Ve skupině A se střetlo Fluminense, Trenčín a Vasas Kubala Academy. Skupinu C obsadili fotbalisté Sarajeva, Wisly Krakov a Slavie. V posledním zůstaly týmy Bohemians 1905, Swansea a Academy Panděv.

Do semifinále z prvních míst ve skupině postoupila mužstva Sparty, Fluminense, Sarajeva a Academy Panděv.

Sparťané si poradili se Sarajevem na penalty a zajistili si postup do finále. Brazilské Fluminense přešlo přes Academy Panděv podobně jako Pražané až na pokutové kopy.

Kapitán Matěj Pulkrab zvedl jako první nad hlavou trofej pro vítěze.
Kapitán Matěj Pulkrab zvedl jako první nad hlavou trofej pro vítěze.

Ve finále si to proti sobě rozdal výběr Sparty proti Fluminense. Před utkání nebylo jasného favorita, avšak na hřišti převzalo otěže především brazilské mužstvo. To mělo jednu šanci za druhou, ale trápila ho bídná koncovka.

Jihoameričané se radovali z branky až ve 44. minutě, kdy byl po faulu Plachého nařízen pokutový kop. Felipe jej úspěšně proměnil a poslal své mužstvo do vedení. Minutu na to navíc dostal sparťanský hráč Jakub Eichler červenou a Sparta musela do druhého poločasu nastoupit v početní nevýhodě.

Oslabený tým pražského celku se však nevzdal! Na Brazilce nastoupil aktivní hrou. Její snaha vyvrcholil až v 69. minutě, kdy po hezké kombinační akci zavěsil Filip Hašek. Ve zbytku zajímavého finále ani jeden z týmů nemířil přesně a tak zápas dospěl k penaltovému rozstřelu.

V tom probíhalo opravdové drama, které nakonec lépe zvládli v osmé sérii hráči Sparty a vyhráli tak GENERALI CEE Cup 2015.

GENERALI CEE Cup - finále:

Fluminense – AC Sparta Praha 1:1 (6:7 po pen.)
Branky: 44. Felipe – 69. Hašek, Čmelík rozhodující pen
ČK: 45. Eichler

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud