6. srpna 2015 • 14:31

Hvězdy se vrací do Drnovic. Drulák či Grygera vyzvou Dostálka i Pacandu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínkou na ligové duely fotbalistů Drnovic a Brna v devadesátých letech bude páteční utkání bývalých hráčů domácího týmu a Boby Brno. V drnovickém týmu se představí Radek Drulák, Zdeněk Grygera, Miroslav Holeňák, Róbert Kafka, Erich Brabec, brankář Ladislav Maier a v brněnské sestavě například Jan Palinek, Petr Křivánek, Richard Dostálek, Marcel Cupák nebo Milan Pacanda. Utkání začne v 18 hodin na drnovickém stadionu.



Účast přislíbili i slovenští hráči Jozef Majoroš, Jozef Weber, Jaroslav Timko, dorazí i trenéři Petr Uličný, Karel Jarůšek a Josef Hron. "Nemuseli jsme hráče přemlouvat. Všichni se na setkání po dlouhé době těší. V takovém rozsahu pořádáme akci poprvé," řekl ČTK organizátor Zbyněk Zbořil.

Drnovice před deseti lety skončily v první lize na osmém místě, z ekonomických důvodů se ale vedení klubu další účasti zřeklo. Tím se otevřela cesta ze třetího místa ve druhé lize do nejvyšší soutěže současnému mistru Viktorii Plzeň.

"Drnovický zázrak" se ještě v následující sezoně pokusil oživit mecenáš Jan Gottvald, který ale po roce svou aktivitu vzdal. Vesnický klub upadl kvůli dluhům do konkurzu a zanikl. Útroby stadionu, na kterém hrála i česká reprezentace a v evropských pohárech například Mnichov 1860, jsou v dezolátním stavu. V provozu je pouze hrací plocha a tribuny. Místní FK Drnovice na kdysi prvoligovém stadionu hraje okresní přebor.

Souboje mezi Brnem a Drnovicemi patřily v polovině devadesátých let k divácky atraktivním zápasům. V září 1996 sledovalo toto derby na stadionu za Lužánkami 37.150 diváků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud