12. srpna 2015 • 17:30

Za kritiku blikance SMRT! Reprezentanta zatkli kvůli úmrtí novináře

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nekritizujte fotbalisty na Facebooku, mohli byste přijít o život. Že se vám podobné tvrzení zdá přehnané? Nikoliv v Ázerbájdžánu. V neděli tam umřel místní novinář Rasim Alijev poté, co ho noc předtím zmlátila šestice mužů. Mezi nimi podle všeho byla i místní fotbalová hvězda.



Ještě předtím, než vydechl naposledy, novinář Alijev prohlásil, že za útokem stojí fotbalista Džavid Gusejnov, kterého zkritizoval na sociální síti. Podle všeho nebyl daleko od pravdy. Místní policejní orgány již oznámily, že Gusejnov figuruje mezi zatčenými osobami podezřelými ze smrtelného útoku.

Všechno odstartovala novinářova poznámka na Facebooku, který kritizoval Gusejnova za jeho chování při odvetě 3. předkola Evropské ligy. V něm reprezentant se 44 starty rozhodl jediným gólem o postupu přes kyperský Apollon Limasol.

Vítězství slavil kontroverzně – na hřišti mával tureckou vlajkou, což je na Kypru vnímáno jako provokace – sever ostrova je totiž od roku 1974 okupovaný právě Tureckem. Následně si ani neodpustil vulgární gesto vůči jednomu z řeckých žurnalistů. Prostě prvotřídní blikanec s politickým podtextem.

„Neumí se chovat, působil na mě jako ignorant,“ vyjádřil novinář svůj názor. Ten nezůstal od odezvy. Následně se mu ozval muž, který se představil jako Gusejnovův bratranec a navrhl schůzku. Na ní došlo k brutálnímu napadení, které Alijev odnesl smrtelnými zraněními.

Prezident země Alhim Alijev se nyní nechává informovat o průběhu vyšetřování. „Nikdo nemá právo komukoliv vyhrožovat, nebo použít násilí. To jsou zásady, na kterých náš klub trvá,“ uvedl třetí tým posledního ročníku ázerbájdžánské ligy, který svého kapitána vyřadil ze soupisky. Vypadá to, že Gusejnovova kariéra je u konce.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud