31. srpna 2015 • 12:46

Jednání o Berbrovi?! Místo Prahy bude v Rize, Pelta letí do Číny

Autor: pta, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zveřejnění rozhovoru s rozhodčím Liborem Kovaříkem v deníku Sport stále více osobností z fotbalového zákulisí odhaluje praktiky Romana Berbra vůči ligovým rozhodčím. Očekávalo se, že úterní zasedání výkonného výboru Fotbalové asociace ČR mohlo být pořádně bouřlivé. Jen s jednodenním předstihem však asociace oznámila, že se odkládá na neděli. A místo Prahy se přesune do Rigy, v lotyšské metropoli se ten samý den uskuteční kvalifikační utkání.



Snaží se tak fotbalové špičky vyhnout zvýšenému mediálnímu zájmu o jednání, na kterém by se mohla řešit Berbrova pozice? Oficiální vysvětlení zní jinak. „Program se mění kvůli pracovnímu vytížení předsedy FAČR Miroslava Pelty ,“ řekl mluvčí Ondřej Lípa.

Šéf českého fotbalu totiž jako jeden z členů delegace prezidenta Miloše Zemana zamíří na návštěvu Číny, která se má zúčasnit konce oslav konce druhé světové války v Tichomoří. Kromě něj se vydá do nejlidnatější země světa podle serveru Neovlivni.cz také Pavel Nedvěd , který tam bude jednat o otevření fotbalové akademie v Šanghaji.

Tisková konference po výkonném výboru byla původně plánována v úterý na pravé poledne, přičemž prezident opustí podle programu na hradních stránkách Prahu až v 17:40. Pokud by se jednání extrémně neprotáhlo, Pelta by stihnul obě akce, i tak FAČR termín jednání výkonného výboru posunul.

Nově odhalené skutečnosti kolem Berbra se budou na fotbalové vládě zcela určitě řešit. „Určitě to musíme otevřít a každý by měl vyjádřit svůj názor. A říct, jestli chce změnu. Výkonný výbor má povinnost se k tomu vyjádřit. Uvidíme, jak to dopadne,“ řekl iSport.cz Vlastimír Hrubčík, který se z 13 členů výkonného výboru na Berbrovu adresu vyjadřuje nejostřeji.

Peltu každopádně čeká v nejbližších dnech hodně cestování -  Zemanovu delegaci bude muset opustit předčasně, aby stihl být v Lotyšsku včas. Hlava státu má totiž naplánovaný program v Číně až do konce týdne.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud